Etusivu » Cargotec ja SSAB suunnannäyttäjiksi fossiilivapaan teräksen käytössä lastinkäsittelyalalla

Cargotec ja SSAB suunnannäyttäjiksi fossiilivapaan teräksen käytössä lastinkäsittelyalalla

Cargotec ja SSAB suunnannäyttäjiksi fossiilivapaan teräksen käytössä lastinkäsittelyalalla

| Source:

Cargotec Oyj

Cargotec Oyj

Helsinki, FINLAND

English
Finnish

CARGOTEC OYJ, LEHDISTÖTIEDOTE, 7. SYYSKUUTA 2021 KLO 9.00

Cargotec ja SSAB suunnannäyttäjiksi fossiilivapaan teräksen käytössä lastinkäsittelyalalla

SSAB ja Cargotec ovat sopineet tekevänsä yhteistyötä fossiilivapaan teräksen tuomiseksi lastin- ja kuormankäsittelyteollisuudelle. Yritykset aloittavat koordinoidun kehityksen SSAB:n fossiilivapaan teräksen käyttämiseksi Cargotecin lastinkäsittelylaitteissa.

Kyseessä on strateginen kumppanuus, joka hyödyttää molempia osapuolia ja tuotteiden loppukäyttäjiä. Se on merkittävä virstanpylväs matkalla kohti kestävää kehitystä ja fossiilivapaiden tuotteiden tarjontaa.

“Olen ylpeä siitä, että olemme edelläkävijä lastinkäsittelyalalla fossiilivapaan teräksen parissa ja että meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus työskennellä yhdessä alan edelläkävijän kanssa. Tämä on tärkeä askel kohti visiotamme tulla kestävien tavaravirtojen markkinajohtajaksi”, sanoo Cargotecin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen.

”Olemme iloisia voidessamme toivottaa Cargotecin tervetulleeksi kumppaniksi fossiilivapaille terästuotteille. Tiiviissä yhteistyössä fossiilivapaan arvoketjun kehittämiseksi autamme vahvistamaan asiakkaidemme kilpailukykyä ja vähentämään heidän hiilijalanjälkeään. Samalla takaamme parhaat ratkaisut loppukäyttäjille”, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

Teräs ja teräskomponentit ovat suurimmat Cargotecin hiilijalanjälkeen vaikuttavat tekijät Scope 3 -luokan epäsuorista päästöistä, jotka syntyvät tavaroiden ja palveluiden hankinnasta. Tavaroiden ja palveluiden hankinnan päästöt vastaavat kolmasosaa Cargotecin koko hiilijalanjäljestä. Fossiilivapaateräksen ympäristövaikutukset ovat merkittävästi matalammat ja täten myötävaikuttavat hiilivapaan arvoketjun luomiseen. On myös arvioitu, että teräksen kysyntä tulee kasvamaan tulevaisuudessa, jolloin vaihtoehtoisten ratkaisujen kehitys ja käyttö on merkittävässä roolissa.

Lisätietoja:

Päivi Koivisto, Cargotecin vastuullisuusjohtaja, 040 743 0306, paivi.koivisto(at)cargotec.com
Atte Kaksonen, SSAB konserniviestintä, +358 50 3143 634, atte.kaksonen(at)ssab.com
Cargotecin (Nasdaq Helsinki: CGCBV) johtavat lastin- ja kuormankäsittelyn ratkaisut lisäävät älykkyyttä tavaravirtoihin ja sujuvoittavat arkea. Cargotecin liiketoiminta-alueet Kalmar, Hiab ja MacGregor ovat alojensa edelläkävijöitä. Niiden ainutlaatuinen asema satamissa, merillä ja maanteillä takaa maailmanlaajuisten tavaravirtojen optimoinnin, ja ne luovat asiakkailleen kestävää arvoa. Cargotec on allekirjoittanut YK:n Global Compact -aloitteen 1,5 asteen ilmastositoumuksen. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin 3,3 miljardia euroa, ja se työllistää noin 11 500 henkilöä. www.cargotec.fi

Liite

SSAB fossiilivapaa teräs

SSAB fossiilivapaa teräs
SSAB fossiilivapaa teräsAlkuperäinen artikkeli