Etusivu » Uponor myy osuutensa Phyn-yhteisyrityksestään

Uponor myy osuutensa Phyn-yhteisyrityksestään

Uponor myy osuutensa Phyn-yhteisyrityksestään

| Source:

Uponor Oyj

Uponor Oyj

Vantaa, FINLAND

English
Finnish

Uponor Oyj Sijoittajauutinen 13.8.2021 18.00

Uponor myy osuutensa Phyn-yhteisyrityksestään

Uponor ja Belkin International Inc. ovat allekirjoittaneet sopimuksen Uponorin Phynin osakekannan myynnistä Belkinille. Älykästä vedenmittausteknologiaa kehittävä Phyn perustettiin vuonna 2016 Uponorin ja Belkinin yhteisyrityksenä, josta molemmat osapuolet omistivat 50 prosenttia. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Uponor teki toisen vuosineljänneksen tulokseensa alaskirjauksen liittyen Phynin arvonalentumiseen.

”Nämä viisi vuotta ovat todistaneet, että Phyn on oikealla tiellä vesivuotoja havaitsevallaan teknologialla, mutta käyttöönotto markkinoilla ei ole saavuttanut asetettuja tavoitteita. Uponor ei ole pystynyt hyödyntämään optimaalisesti vahvaa asemaansa tukkurikanavassa. Phynilla on vain rajattuja synergioita talotekniikkaliiketoimintojemme kanssa, joten olemme päättäneet myydä osuutemme Phynissä Belkinille”, kertoo Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski.

Uponor Oyj

Susanna Inkinen
Viestintä- ja yritysvastuujohtaja
Puh. 020 129 2081

JAKELU:
Nasdaq Helsinki
Tiedotusvälineet
www.sijoittajat.uponor.fi

Uponor lyhyesti
Uponor kehittää veteen liittyviä ratkaisuja tulevien sukupolvien parhaaksi. Tuotteemme ja palvelumme turvalliseen vedenjakeluun, energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen sekä luotettavaan yhdyskuntatekniikkaan mahdollistavat kestävämmän elinympäristön. Autamme asiakkaitamme asunto-, liike- ja julkisessa rakentamisessa, teollisuudessa, kunnissa sekä vesi- ja voimalaitoksissa työskentelemään nopeammin ja tehokkaammin. Uponorin palveluksessa on noin 3 700 ammattilaista 26 maassa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Vuonna 2020 Uponorin liikevaihto oli noin 1,1 miljardia euroa. Uponor Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. http://www.uponorgroup.com

Alkuperäinen artikkeli