Etusivu » Aktia yksinkertaistaa konsernirakennettaan tytäryhtiösulautumisilla

Aktia yksinkertaistaa konsernirakennettaan tytäryhtiösulautumisilla

new_Aktia_logo_black.png

Aktia yksinkertaistaa konsernirakennettaan tytäryhtiösulautumisilla

| Source:

Aktia Pankki Oyj

Aktia Pankki Oyj

Helsinki, FINLAND

Finnish
Swedish
English

Aktia Pankki Oyj
Lehdistötiedote
18.8.2021 klo 17.30

Aktia yksinkertaistaa konsernirakennettaan tytäryhtiösulautumisilla

Aktia Pankki Oyj aloittaa sulautumismenettelyn kokonaan omistamansa tytäryhtiön Aktia Varainhoito Oy:n (entinen Taaleri Varainhoito Oy) sulauttamiseksi Aktia Pankki Oyj:hin. Samanaikaisesti Aktia aloittaa kahden tytäryhtiönsä sulautumismenettelyn, jossa Aktia Rahastoyhtiö Oy sulautuu AV Rahastoyhtiö Oy:hyn (entinen Taaleri Rahastoyhtiö Oy). Suunnitellun sulautumisen jälkeen rahastoyhtiön toiminimi on Aktia Rahastoyhtiö Oy. Molemmat sulautumiset ovat osa Aktian ja Taalerin varainhoitoliiketoiminnan yhdistämistä ja integraatiota, johon olennaisena osana kuuluu konsernirakenteen selkeyttäminen.

Aktia Pankki Oyj:n ja kyseisten tytäryhtiöiden hallitukset ovat hyväksyneet sulautumissuunnitelmat ja molempien sulautumisten suunniteltu täytäntöönpanopäivä on 1.1.2022. Sulautumiset eivät edellytä toimenpiteitä asiakkailta.

Aktia Pankki Oyj

Lisätietoja:
Perttu Purhonen, johtaja, Varainhoito, perttu.purhonen (at) aktia.fi

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.aktia.com

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti. Työllistämme noin 900 henkilöä eri puolella Suomea. Aktian hallinnoitavat asiakasvarat (AuM) 31.12.2020 olivat 10,4 miljardia euroa ja taseen arvo 10,6 miljardia euroa. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (AKTIA). aktia.com.

Alkuperäinen artikkeli