Etusivu » Rovio Entertainment, Moomin Characters ja Gutsy Animations pitkäaikaiseen yhteistyöhön

Rovio Entertainment, Moomin Characters ja Gutsy Animations pitkäaikaiseen yhteistyöhön

logo.jpg

Rovio Entertainment, Moomin Characters ja Gutsy Animations pitkäaikaiseen yhteistyöhön

| Source:

Rovio Entertainment Oyj

Rovio Entertainment Oyj

Espoo, FINLAND

English
Finnish

Rovio Entertainment Oyj Lehdistötiedote

Rovio Entertainment, Moomin Characters ja Gutsy Animations pitkäaikaiseen yhteistyöhön

Ikoniset suomalaiset brändit aloittavat yhteistyön viihdyttävän sisällön luomiseksi vuosiksi eteenpäin.
Roviosta tulee yksinoikeudellinen kumppani Muumi-hahmoihin perustuville mobiilipeleille.


ESPOO – 21.6.2021– Angry Birds -brändin kehittäjä Rovio Entertainment Oyj ryhtyy pitkäaikaiseen yhteistyöhön Gutsy Animations ja Moomin Characters -yritysten kanssa. Rovio saa oikeudet kehittää ja julkaista Muumi-hahmoihin perustuvia pelejä mille tahansa alustalle, sekä yksinoikeuden mobiilipelialustoille. Roviosta tulee myös Muumilaakso-animaatiosarjan tekijän Gutsy Animations Oy:n vähemmistöosakas 2,5 miljoonan euron pääomasijoituksella sekä 2,5 miljoonan euron vaihtovelkakirjalla.

Muumeilla on erittäin korkea bränditunnettuus erityisesti Japanissa, joka on yksi maailman suurimmista pelimarkkinoista. Yhteistyön pituus on kuusi vuotta, jossa jatkomahdollisuus toiselle kuudelle vuodelle.

Gutsy Animations on luonut Muumilaakson rikkaat tarinat ja puoleensavetävän tunnelman eloon hämmästyttävällä tavalla. Meille on suuri kunnia ryhtyä yhteistyöhön Moomin Characters ja Gutsy Animations kanssa, ja olemme tästä erittäin innoissamme. Yhteistyö Gutsyn ja Muumien kanssa luo meille mahdollisuuden tuoda tämä ikoninen brändi uudelle yleisölle maailmanlaajuisesti, ja samalla varmasti ilahduttaen nykyisiä fanejamme,’’ sanoo Rovion toimitusjohtaja Alex Pelletier-Normand. ’’Tämä kumppanuus monipuolistaa IP-portfoliotamme, mikä on tärkeä askel johdonmukaisessa kasvustrategiassamme. Rovion ensimmäinen Muumi-peli on jo kehityksessä. Peli perustuu Tove Janssonin luomaan alkuperäiseen tarinaan ja maailmaan, ja odotamme tämän Muumilaakson visuaalisen ilmeen inspiroiman pelin aloittavan koemarkkinoinnin myöhemmin tänä vuonna.’’

Roleff Kråkström, Moomin Charactersin toimitusjohtaja kommentoi Näen Rovio Entertainmentin mukaantulon erinomaisen kiinnostavana. Moomin Characters haluaa laajentaa digitaalista pelikenttäänsä. Rovio on maailman menestyneimpiä yhtiöitä juuri tällä alueella ja on hienoa liittoutua heidän kanssaan. Tämä avaa toivottavasti uusia mahdollisuuksia paitsi Muumi-tavaramerkille, myös muille pohjoismaisille tarina- ja hahmobrändeille. Tämä liitto on tärkeä osa strategiassamme viedä pohjoismaisia luomuksia kansainvälisille markkinoille.”

Marika Makaroff, Gutsy Animationsin perustaja ja CCO, kommentoi, “Olen onnellinen, että juuri Rovio Entertainment on mukana luomassa kanssamme Gutsyn tulevaisuutta. Gutsylle on tärkeää luoda merkityksellistä ja kansainvälistä sisältöä, joka nojaa pohjoismaisiin arvoihin ja uskon, että Rovion tuella voimme luoda uuden suomalaisen menestystarinan animaatioalalle, kansainväliseen sisältöbusinekseen ja tuotantoyhtiöiden kentälle”.

Lehdistömateriaalit: https://www.rovio.com/press-material/

Lehdistötiedustelut:

Rovio:
Haastattelupyynnöt toimitusjohtajalle voi osoittaa viestintäjohtaja Lotta Backlundille
Puh: 040 531 3076
lotta.backlund@rovio.com

DDA / gutsy@ddapr.com
Harri Roto, toimitusjohtaja, Gutsy Animations
Puh: +358 40 840 8007
harri.roto@gutsy.fi

Roleff Kråkström, toimitusjohtaja, Moomin Characters
Puh: +358 (0) 40 054 9692
roleff.krakstrom@moomin.com

Rovio lyhyesti:
Rovio Entertainment Oyj on maailmanlaajuinen, mobiilipeleihin keskittyvä peliyhtiö, joka luo, kehittää ja julkaisee mobiilipelejä, joita on tähän mennessä ladattu jo yli 4,5 miljardia kertaa. Rovio tunnetaan parhaiten Angry Birds -brändistään, joka sai alkunsa mobiilipelistä vuonna 2009, ja on sittemmin peleistä lisensointinsa kautta laajentunut erilaisiin viihde- ja kuluttajatuotekategorioihin. Rovio tarjoaa useita mobiilipelejä, animaatioita ja on tuottanut Angry Birds -elokuvan vuonna 2016, ja elokuvan jatko-osa, Angry Birds -elokuva 2 julkaistiin 2019. Rovion pääkonttori on Espoossa ja yhtiö on listattu NASDAQ Helsingin päälistalla tunnuksella ROVIO. (www.rovio.com)

Taustatietoa:

Gutsy Animations
Suomalainen tuotantoyhtiö, Gutsy Animations, uskoo että maailma tarvitsee lempeää, viisasta, merkityksellistä ja gutsya sisältöä kansainväliseen levitykseen. Tuotantoyhtiön lippulaivatuotanto, Emmy® Award -ehdokas Muumilaakso, on kerännyt ennätykselliset 16 miljoona avausta Yle Areenassa. Muumilaakso on voittanut Kultainen Venla -palkinnon jo kahtena vuotena peräkkäin parhaasta lasten- ja nuortenohjelmasta (2019 ja 2020). Marika Makaroffin vuonna 2016 perustama Gutsy Animations tekee yhteistyötä maailman parhaiden luovan alan tekijöiden kanssa.www.gutsy.fi

Moomin Characters
Moomin Characters Oy Ltd on virallinen Muumi-hahmojen tekijänoikeuksien valvoja. Kaikki Muumilaakson hahmot ovat maailmanlaajuisesti rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muumit ovat yksi Suomen suurimmista vientituotteista, ja niillä on maailmanlaajuinen fanikunta. Tove Jansson (1914–2001) kirjoitti ja kuvitti useita Muumi-romaaneja ja satoja sarjakuvia vuosien 1945 ja 1980 välillä. Tove Jansson perusti Moomin Characters Oy Ltd:n 1950-luvulla yhdessä veljensä Lars Janssonin kanssa huolehtimaan Muumi-hahmojen tekijänoikeuksista, ja se on edelleen perheyritys. Rights and Brands on yrityksen maailmanlaajuinen agentti lisenssiasioissa. www.moomin.com
www.tovejansson.com

Alkuperäinen artikkeli