Etusivu » Muutoksia Aktian johtoryhmässä ja vastuissa

Muutoksia Aktian johtoryhmässä ja vastuissa

Muutoksia Aktian johtoryhmässä ja vastuissa

| Source:

Aktia Pankki Oyj

Aktia Pankki Oyj

Helsinki, FINLAND

English
Finnish
Swedish

Aktia Pankki Oyj
Pörssitiedote
5.5.2021 klo 8.05

Muutoksia Aktian johtoryhmässä ja vastuissa

Aktia ilmoitti 30.4.2021 saattaneensa päätökseen Taalerin varainhoidon ostoa koskevan yritysjärjestelyn. Osana tätä muutosta myös konsernin hallintoa ja organisaatiorakennetta yksinkertaistetaan. Nyt tehtävillä muutoksilla selkeytetään eri liiketoiminta-alueiden vastuita ja johtamista.

  • Sari Leppänen on nimitetty Aktian tietohallinnosta vastaavaksi johtajaksi (Chief Information Officer) ja johtoryhmän jäseneksi 9.8.2021 alkaen. Leppäsellä on vankka kokemus teknologiayritysten liiketoiminta- ja teknologiatransformaatioiden johtamisesta. Hän on toiminut viimeksi 3 Step IT:n tietohallintojohtajana ja tietosuojavastaavana (DPO).
  • Yritysasiakkaat-liiketoiminta-alueen johtaja ja johtoryhmän jäsen Anssi Huhta siirtyy vastaamaan koko Pankkitoiminta-segmentistä, sisältäen niin Yritysasiakkaat kuin Henkilöasiakkaat -liiketoiminta-alueet.
  • Henkilöasiakkaat-liiketoiminta-alueesta vastaava johtaja Carola Nilsson jättää tehtävänsä konsernin johtoryhmässä, mutta jatkaa Henkilöasiakkaat-liiketoiminta-alueen johtajana.
  • Operatiivisesta toiminnasta ja henkilöstöhallinnosta (HR) vastaava johtaja Anu Tuomolin jättää tehtävänsä Aktiassa. Operatiivisesta toiminnasta ja henkilöstöhallinnosta vastaavan johtajan yhdistetty konsernirooli lakkautetaan ja operatiivisen toiminnan vastuut siirretään konsernin eri organisaatioihin.
  • Aktian uudeksi henkilöstöjohtajaksi on nimitetty Ann-Sofi Reims, joka on toiminut aiemmin Taaleri Oyj:n henkilöstöpäällikkönä. Reims raportoi suoraan toimitusjohtaja Mikko Ayubille, mutta ei ole konsernin johtoryhmän jäsen.

”Palvelujemme ja sisäisten toimintojemme jatkuva digitaalinen kehittäminen on tärkeä osa strategiamme toteutusta. Vahvalla osaamisellaan ja asiantuntemuksellaan IT-uudistushankkeista ja digitaalisen liiketoiminnan kehittämisestä Sari Leppänen on erinomainen henkilö johtamaan tätä työtä”, sanoo Aktian toimitusjohtaja Mikko Ayub.

”Anu Tuomolinilla on ollut keskeinen rooli konsernin muutostyön tukemisessa ja Aktian yrityskulttuurin rakentamisessa. Haluan kiittää Anua erittäin omistautuneesta työstä Aktian hyväksi ja toivotan hänelle menestystä tulevaan”, Ayub jatkaa.

Muutokset tulevat voimaan välittömästi, ja 5.5.2021 alkaen Aktian johtoryhmän kokoonpano on seuraava:

Mikko Ayub, toimitusjohtaja
Juha Hammarén, varatoimitusjohtaja ja toimitusjohtajan varamies
Outi Henriksson, talous- ja rahoitusjohtaja
Anssi Huhta, johtaja, Pankkitoiminta
Perttu Purhonen, johtaja, Varainhoito
Max Sundström, johtaja, Development & Data
Sari Seppänen, tietohallintojohtaja (aloittaa 9.8.2021)

Lisätietoja:
Mikko Ayub, toimitusjohtaja
Puh. 010 247 5121

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.aktia.com

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti. Työllistämme noin 900 henkilöä eri puolella Suomea. Aktian hallinnoitavat asiakasvarat (AuM) 31.12.2020 olivat 10,4 miljardia euroa ja taseen arvo 10,6 miljardia euroa. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (AKTIA). aktia.com

Alkuperäinen artikkeli