Etusivu » Marimekko nostaa tulosohjeistustaan vuodelle 2021, liikevaihtoennuste pysyy ennallaan

Marimekko nostaa tulosohjeistustaan vuodelle 2021, liikevaihtoennuste pysyy ennallaan

Marimekko nostaa tulosohjeistustaan vuodelle 2021, liikevaihtoennuste pysyy ennallaan

| Source:

Marimekko Oyj

Marimekko Oyj

Helsinki, FINLAND

English
Finnish

Marimekko Oyj, Sisäpiiritieto, 12.5.2021 klo 13.50
Marimekko nostaa tulosohjeistustaan vuodelle 2021, liikevaihtoennuste pysyy ennallaan
Marimekko arvioi 18.2.2021 julkistetussa tilinpäätöstiedotteessaan konsernin liikevaihdon vuonna 2021 kasvavan edellisvuodesta ja vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin olevan suunnilleen pitkän aikavälin tavoitteen eli noin 15 prosentin tasolla.
Marimekko nostaa nyt aiempaa arviotaan vuoden 2021 vertailukelpoisen liikevoiton kehityksestä. Arvion parantumiseen vaikuttavat erityisesti kohentuneet koko vuoden myyntinäkymät, joita tukee erittäin vahva ensimmäinen vuosineljännes. Uuden arvion mukaan Marimekko-konsernin vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin vuonna 2021 arvioidaan olevan suunnilleen edellisvuoden tasolla tai korkeampi (2020: 16,3 prosenttia).
Tilinpäätöstiedotteessa annettu arvio konsernin liikevaihdosta pysyy ennallaan. Päivitetty taloudellinen ohjeistus vuodelle 2021 kuuluu kokonaisuudessaan seuraavasti: Marimekko-konsernin liikevaihdon arvioidaan vuonna 2021 kasvavan edellisvuodesta (2020: 123,6 miljoonaa euroa). Vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin arvioidaan olevan suunnilleen edellisvuoden tasolla tai korkeampi (2020: 16,3 prosenttia).
Erittäin vahvasta ensimmäisestä vuosineljänneksestä huolimatta yhtiö arvioi yhä, että liiketoiminnan kausiluonteisuudesta johtuen euromääräinen liikevaihto- ja tuloskertymä painottuu tilikauden kahdelle viimeiselle neljännekselle.
Koronaviruspandemian aiheuttama epävakaus Marimekon markkinoilla kuitenkin jatkuu, ja liikevaihdon ja tuloksen kehitykseen vuonna 2021 liittyy näin merkittäviä epävarmuustekijöitä. Näitä epävarmuustekijöitä on kuvattu tarkemmin tilinpäätöstiedotteessa.
Marimekon osavuosikatsaus ensimmäiseltä vuosineljännekseltä julkistetaan torstaina 20.5.2021 kello 8.00.

MARIMEKKO OYJ
Konserniviestintä
Anna Tuominen
Puh. 040 584 6944
anna.tuominen@marimekko.com

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

Marimekko on suomalainen lifestyle-designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Marimekko-tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2020 tuotteiden brändimyynti oli 285 miljoonaa euroa ja yhtiön liikevaihto 124 miljoonaa euroa. Marimekko-myymälöitä on noin 150 eri puolilla maailmaa. Keskeisiä markkinoita ovat Pohjois-Eurooppa, Aasian-Tyynenmeren alue ja Pohjois-Amerikka. Konsernin palveluksessa on noin 420 henkeä. Yhtiön osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.marimekko.com

Alkuperäinen artikkeli