Etusivu » Erikoissijoitusrahasto Impakti osaksi Aktian tuotevalikoimaa

Erikoissijoitusrahasto Impakti osaksi Aktian tuotevalikoimaa

new_Aktia_logo_black.png

Erikoissijoitusrahasto Impakti osaksi Aktian tuotevalikoimaa

| Source:

Aktia Pankki Oyj

Aktia Pankki Oyj

Helsinki, FINLAND

Finnish
Swedish
English

Aktia Pankki Oyj
Lehdistötiedote
17.5.2021 klo 14.15

Erikoissijoitusrahasto Impakti osaksi Aktian tuotevalikoimaa

Aktia kertoi 30.4.2021 ostaneensa Taalerin varainhoitoliiketoiminnan. Järjestelyn myötä erikoissijoitusrahasto Taaleri Impakti siirtyy osaksi Aktian tuotevalikoimaa. Rahaston tavoitteena on tuoda positiivista vaikuttavuutta yhteiskuntaan ja ympäristöön sijoittamalla varat suoraan tai muiden rahastojen kautta osakemarkkinoille, korkomarkkinoille ja vaihtoehtoisiin sijoituksiin.

Yrityskaupan myötä Taalerilta siirtynyt Impakti-rahasto sijoittaa muun muassa tuuli- ja aurinkoenergiaan sekä ympäristönsuojelua ja energiatehokkuutta edistäviin hankkeisiin. Globaalisti sijoittava rahasto pyrkii muun muassa hillitsemään ilmastonmuutoksen, ilman ja meren saastumisen sekä köyhyyden ja ylivelkaantumisen vaikutuksia maailmalla tuotosta tinkimättä.

”Aktian ja Taalerin varainhoitoliiketoiminnan yhdistyminen tuo merkittävää lisäarvoa Aktian asiakkaille hyvien tuotteiden ja entistä laadukkaamman palvelun muodossa. Impakti-rahasto on tästä hyvä esimerkki. Aktialla on kunnianhimoinen tavoite olla Suomen paras varainhoitaja. Olen sitoutunut tähän täysin ja uskon, että pääsemme tavoitteeseemme omaksumalla parhaat käytännöt, joita molemmat osapuolet tuovat uuteen kokonaisuuteen”, Aktian varainhoidon johtaja Perttu Purhonen toteaa.

Impakti on ensimmäinen varsinainen vaikuttavuusrahasto Aktian tuotetarjoomassa. Vastuullinen sijoittaminen on tärkeä osa liiketoimintaa, ja Aktia haluaa jatkuvasti kehittää sitä uusilla palveluilla ja tuotteilla.

”Impakti tavoittelee mahdollisimman suurta yhteiskunnallista ja ympäristöllistä hyötyä sekä markkinatuottoa suhteessa rahaston riskitasoon. On hienoa nähdä, kuinka innostuneesti vaikuttavuussijoittamista on lähdetty Aktiassa viemään eteenpäin. Uskon, että meillä Aktiassa on erinomaiset puitteet kehittää Impakti-rahastoa edelleen”, rahaston salkunhoitaja Pekka Samuelsson sanoo.

Lisätietoja:

Thomas Lindholm, Director, Investments & Savings, Aktia
Puh. 050 347 5329, thomas.lindholm (at) aktia.fi

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti. Työllistämme noin 930 henkilöä eri puolella Suomea. Aktian hallinnoitavat asiakasvarat (AuM) 31.12.2020 olivat 10,4 miljardia euroa ja taseen arvo 10,6 miljardia euroa. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (AKTIA). aktia.com.

Alkuperäinen artikkeli