Etusivu » Sanoma on saanut verotuksen oikaisulautakunnalta päätöksen tiettyjen aikakauslehtien jakelun arvonlisäverokohtelusta ja aikoo valittaa siitä

Sanoma on saanut verotuksen oikaisulautakunnalta päätöksen tiettyjen aikakauslehtien jakelun arvonlisäverokohtelusta ja aikoo valittaa siitä

Sanoma on saanut verotuksen oikaisulautakunnalta päätöksen tiettyjen aikakauslehtien jakelun arvonlisäverokohtelusta ja aikoo valittaa siitä

| Source:

Sanoma Oyj

Sanoma Oyj

Helsinki, FINLAND

English
Finnish

Sanoma Oyj, pörssitiedote, 29.4.2021 klo 21.30

Sanoma on saanut verotuksen oikaisulautakunnalta päätöksen tiettyjen aikakauslehtien jakelun arvonlisäverokohtelusta ja aikoo valittaa siitä

Sanoma on saanut verotuksen oikaisulautakunnalta päätöksen, jonka mukaan lautakunta on hyväksynyt Veronsaajien oikeudenvalvontayksikön valituksen liittyen verohallinnon Sanoma Media Finland Oy:ssä suorittamiin verotarkastuksiin. Valitus koski tiettyjen eri puolilla Eurooppaa painettujen ja Norjassa keskitetyn logistiikkakeskuksen kautta jaettujen aikakauslehtien arvonlisäverokohtelua vuosina 2015 ja 2016–2018. Sanoman tavoitteena on tuottaa asiakkaille kiinnostavaa ja korkealaatuista sisältöä kohtuullisella hinnalla ja varmistaa luotettava jakelu hajautetuilta painopalvelujen tarjoajilta lukijoille. Tavoitteen saavuttamiseksi Sanoma on käyttänyt keskitettyä logistiikkakeskusta, joka tarjoaa tarpeellisia lisäarvopalveluja, kuten tuotteiden lajittelua jakelijoiden lajitteluvaatimusten mukaisesti, osoitteistamista ja koko logistiikkaketjun koordinointia.

Oikaisulautakunnan päätöksen perusteella Sanoma on velvollinen maksamaan n. 20 milj. euroa arvonlisäveroa. Summa ei sisällä mahdollisia veronkorotuksia tai korkoja. Sanoma pitää vaatimuksia edelleen perusteettomina. Sanoma tulee valittamaan päätöksestä eikä kirjaa varausta asiaan liittyen. Sanoma saattaa maksaa vaaditut maksut vuoden 2021 aikana välttääkseen lisäkoron kertymisen. Osingonmaksua varten konsernin vapaata rahavirtaa vuodelta 2020 tullaan oikaisemaan vaadituilla veromaksuilla.

Lisätietoja

Sijoittajat: Kaisa Uurasmaa, sijoittajasuhde- ja yritysvastuujohtaja, Sanoma Oyj, puh. 040 560 5601
Media: Hanna Johde, viestintäjohtaja, Sanoma Media Finland, puh. 040 673 8977

Sanoma

Sanoma on innovatiivinen ja ketterä oppimisen ja median yhtiö, jolla on vaikutus miljoonien ihmisten elämään joka päivä.

Oppimisen tuotteemme ja palvelumme auttavat opettajia kehittämään lasten taitoja niin, että jokainen saavuttaisi parhaat mahdolliset oppimistulokset. Tarjoamme painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä digitaalisia oppimis- ja opetusalustoja ala- ja yläkouluihin sekä toiselle asteelle. Haluamme kasvattaa liiketoimintaamme Euroopassa.

Mediamme Suomessa tarjoavat riippumatonta journalismia ja kiinnostavaa viihdettä tulevillekin sukupolville. Ainutlaatuinen monikanavainen portfoliomme mahdollistaa kumppaneillemme markkinoiden laajimman peiton ja vaikuttavimmat markkinointiratkaisut.

Nykyään toimimme yhdessätoista Euroopan maassa ja työllistämme lähes 5 000 ammattilaista. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli n. 1,1 miljardia euroa ja operatiivinen liikevoittoprosentti ilman hankintamenojen poistoja 14,7 %. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa www.sanoma.com/fi.

Alkuperäinen artikkeli