Etusivu » Efecte Oyj:n liiketoimintakatsaus 1-3/2021 – 26 %:n SaaS-kasvu ja positiivinen liiketulos

Efecte Oyj:n liiketoimintakatsaus 1-3/2021 – 26 %:n SaaS-kasvu ja positiivinen liiketulos

Efecte Oyj:n liiketoimintakatsaus 1-3/2021 – 26 %:n SaaS-kasvu ja positiivinen liiketulos

| Source:

Efecte Oyj

Efecte Oyj

Espoo, FINLAND

English
Finnish

EFECTE OYJ — YHTIÖTIEDOTE – 29.4.2021 KLO 13.00

Efecte Oyj:n liiketoimintakatsaus 1-3/2021 – 26 %:n SaaS-kasvu ja positiivinen liiketulos

1-3/2021:

  • SaaS-liikevaihto kasvoi 26 % ja kansainvälinen SaaS-liikevaihto 46 %
  • Käyttökate oli 0,2 miljoonaa euroa (-0,3) ja liikevoitto 0,1 miljoonaa euroa (-0,4)
  • Käyttökateprosentti parani -8 %:sta 4 %:iin
  • Kansainvälisen laajentumisemme toinen vaihe edistyi, mukaan lukien ensimmäinen pilottitilaus uusilta markkina-alueilta
  • Palveluiden liikevaihto kasvoi 2 % katkaisten edellisten neljännesten laskevan trendin

Ohjeistus vuodelle 2021 (ei muutoksia)

SaaS-liikevaihdon odotetaan kasvavan 20-24 % ja käyttökateprosentin olevan 1-4 %.

Konsernin keskeiset tunnusluvut

MEUR 1-3/2021 1-3/2020 2020
Liikevaihto 4,2 3,7 14,9
Käyttökate (EBITDA) 0,2 -0,3 0,1
Liikevoitto 0,1 -0,4 -0,3
SaaS MRR (1000 eur) 855 680 808

Toimitusjohtaja Niilo Fredrikson:

Ensimmäinen neljännes oli menestyksekäs alku vuodelle 2021. Onnistuimme operatiivisesti hyvin ja autoimme lukuisia palveluorganisaatioita digitalisoimaan ja automatisoimaan työtään. Strategiamme toteutus edistyi kehittäessämme Efecteä eteenpäin eurooppalaisena vaihtoehtona alamme globaaleille goljateille. Saavutimme myös jälleen yhden virstanpylvään Efecten kasvutarinassa, kun vuosittainen toistuva SaaS-liikevaihtomme (ARR) ylitti 10 miljoonaa euroa.

Operatiivinen suorittaminen kasvutarinan mahdollistajana

Operatiivinen onnistuminen myynnissä ja palveluliiketoiminnassa on tärkeää, sillä se mahdollistaa keskittymisen pitkän ajan kasvusuunnitelmaamme. Vuoden ensimmäinen neljännes oli vahva SaaS-liikevaihdon kasvaessa 26 % ja palveluliikevaihdon 2 %. Palveluliiketoiminnalle tämä oli paras neljännes pandemian puhkeamisen jälkeen.

Osoitimme jälleen kykymme tuottaa kassavirtaa ja tämän johdosta yhtiön likvidit varat kasvoivat 6,5 miljoonaan euroon (4,5). Liukuva 12 kuukauden toistuvan liikevaihdon myyntikate oli 79 %, bruttoasiakaspoistuma 3,7 % ja nettopysyvyysaste 112 %. Toistuva liikevaihto (SaaS ja ylläpito) muodosti 66 % kokonaisliikevaihdosta (62 %).

Laajentuminen Euroopassa etenee suunnitellusti

Kansainvälinen SaaS-liikevaihtomme kasvoi 46 % DACH-alueen ja Skandinavian tiimiemme toimesta ja Suomen keskusorganisaation tukemana. Saimme tunnustusta Research in Actionilta, joka nimesi Efecten markkinajohtajien joukkoon Saksan keskisuurten asiakkaiden ITSM-markkinassa. Tarkastelukauden jälkeen kansainvälinen tutkimusyhtiö ISG myönsi Efectelle “Rising Star” -tunnustuksen Saksan yrityspalveluiden hallinnan markkinalla.

Jatkoimme myös laajentumista uusille markkina-alueille digitaalisen myynnin ja markkinoinnin avulla ja yhdessä paikallisten kumppaneiden kanssa. Ensimmäisen neljänneksen aikana julkistimme uuden kumppanuuden tšekkiläisen Solutian kanssa ja aloimme rakentamaan myyntiputkea uusilla markkinoilla. Konkreettisena merkkinä edistymisestä saimme ensimmäisen tilauksen uusilla markkinoilla. Kyseessä oli SaaS-tilaus managed services -palveluntarjoajalta Iso-Britanniasta. Vaikka kysymys onkin aluksi ajallisesti lyhyestä pilottivaiheen sitoumuksesta, osoitti tämä ensimmäinen uudelta markkina-alueelta saatu tilaus, että pystymme viemään myyntiprosesseja läpi puhtaasti etäyhteyksiin perustuen.

Tuotekehitys keskiössä

Tuotekehitys pysyi katsauskaudella toimintamme keskiössä. Vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä julkaistua Efecte Virtual Coach -tekoälyratkaisua kehitettiin edelleen julkaisemalla uusi tekoälyä hyödyntävä ominaisuus kategoriasuositusten tekemiseen. Huhtikuun alussa julkaisimme myös uuden EU:n Whistleblower-direktiivin vaatimuksiin vastaavan Efecte Whistleblower -ratkaisun.

Uusien kumppaneiden aktiivinen rekrytointi ja neuvottelut kilpailevia ratkaisuja edustavien yhtiöiden kanssa erityisesti Itä-Euroopan alueella ovat antaneet meille tärkeää tietoa kilpailukentästä. Vahvistimme myös tiimiämme entisestään Santeri Jussilan siirryttyä Efectelle tuotejohtajaksi. Aiempi tuotejohtaja Peter Schneider siirtyi uusiin tehtäviin Efecten Chief Evangelistiksi.

Tuleva kehitys

Vahvistamme aiemmin julkaistun ohjeistuksen vuodelle 2021. MRR:n nettokasvu vuoden 2020 toisella neljänneksellä oli poikkeuksellisen korkea, minkä johdosta korkean kasvun ylläpitäminen edelliseen vuoteen verrattuna on haastavampaa seuraavien neljännesten aikana. Priorisoimme myös jatkossa investointeja pitkän aikavälin kasvuun lyhyen aikavälin kannattavuuden maksimoimisen sijasta. Kasvava käteiskassamme mahdollistaa sekä orgaanisten että epäorgaanisten investointien arvioimisen.

Muut tapahtumat

Kokoaikaisiksi työntekijöiksi muunnettuna työntekijämäärämme oli tarkastelujakson päätteeksi 109 (105). Näistä 90 oli Suomessa (87), 8 Ruotsissa (7) ja 11 Saksassa (11). Kokoaikaisiksi työntekijöiksi muunnettuna työntekijöitä oli keskimäärin ensimmäisellä vuosineljänneksellä 106 (105). Keskusorganisaatiomme Suomessa tuki lisääntyvissä määrin asiakkaita, kumppaneita ja myyntiä kansainvälisillä markkinoilla ja sen työntekijämäärä sisältää myös uusista markkinoista vastaavat toimintomme.

Yhtiöllä ei ollut korollista lainaa katsauskauden lopussa. Yhtiön likvidit varat olivat yhteensä 6,5 miljoonaa euroa (4,5).

Pitkän ajan taloudelliset tavoitteet

Efecten tavoitteena on yli 20 %:n keskimääräinen vuosittainen SaaS-liikevaihdon orgaaninen kasvu vuosina 2020-2023. Voimakkaat panostukset kansainvälistymiseen ja tuotekehitykseen alentavat liikevoittoamme lähivuosina, mutta strategiakauden loppua kohden yhtiö tavoittelee kaksinumeroista liikevoittoprosenttia.

Ohjeistus vuodelle 2021

SaaS-liikevaihdon odotetaan kasvavan 20-24 % ja käyttökateprosentin olevan 1-4 %.

Seuraava tulosjulkistus

Efecte julkistaa 16.7.2021 puolivuotiskatsauksen 1-6/2021.

Lisätietoja:

Talousjohtaja Taru Mäkinen, +358 40 507 1085
Toimitusjohtaja Niilo Fredrikson, +358 50 356 7177

Hyväksytty neuvonantaja: Evli Pankki Oyj, puh. +358 40 579 6210

Efecte Oyj

Efecte auttaa palveluorganisaatioita digitalisoimaan ja automatisoimaan työtään. Eurooppalaiset asiakkaamme käyttävät pilvipalveluitamme toimiakseen ketterämmin, parantaakseen loppukäyttäjäkokemusta ja säästääkseen kustannuksissa. Ratkaisuitamme käytetään muun muassa IT-palvelunhallintaan ja tiketöintiin sekä työtekijäkokemuksen, liiketoiminnan työnkulkujen ja asiakaspalvelun parantamiseen. Olemme eurooppalainen vaihtoehto alamme globaaleille toimijoille. Pääkonttorimme sijaitsee Suomessa ja alueelliset toimipisteemme Saksassa ja Ruotsissa. Efecte on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla.

www.efecte.com

Alkuperäinen artikkeli