Etusivu » Cargotec päivittää visionsa ja strategiansa: miljoonan tonnin hiilidioksidipäästövähennys arvoketjussa

Cargotec päivittää visionsa ja strategiansa: miljoonan tonnin hiilidioksidipäästövähennys arvoketjussa

Cargotec päivittää visionsa ja strategiansa: miljoonan tonnin hiilidioksidipäästövähennys arvoketjussa

| Source:

Cargotec Oyj

Cargotec Oyj

Helsinki, FINLAND

English
Finnish

CARGOTEC OYJ, PÖRSSITIEDOTE, 28. HUHTIKUUTA 2021 KLO 13.25

Cargotec päivittää visionsa ja strategiansa: miljoonan tonnin hiilidioksidipäästövähennys arvoketjussa

Cargotecin hallitus on vahvistanut yhtiön päivitetyn strategian ja vision. Läpimurtotavoitteita ovat kestävä kehitys ja kannattava kasvu.

Yhdessä liiketoiminta-alueidensa Kalmarin, Hiabin ja MacGregorin kanssa Cargotecin visio on tulla kestävien tavaravirtojen markkinajohtajaksi.

"Aiempi visiomme – tulla älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtajaksi – korosti digitalisaation merkitystä. Nykyisessä toimintamallissamme digitalisaatio on jo kiinteä osa prosessejamme, ratkaisujamme ja tarjoomaamme. Älykkäät ratkaisut mahdollistavat kestävän ja kannattavan kasvun. Vastuullisuuden merkitys asiakkaidemme liiketoiminnassa on kasvanut merkittävästi, ja nostamme sen visioomme”, sanoo Cargotecin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen.

Konkreettisena tavoitteena Cargotec aikoo vähentää arvoketjunsa hiilidioksidipäästöjä miljoonalla tonnilla vuoteen 2024 mennessä.

Strategian toteutumista seurataan taloudellisella raportoinnilla, johtamisindeksillä, ekoratkaisujen tuoteryhmän osuudella liikevaihdosta ja jatkossa myös hiilidioksipäästövähenemällä ja asiakasuskollisuusmittarilla (NPS).

”Keskeinen liiketoimintamme ajuri on pienentää logistiikkateollisuuden hiilijalanjälkeä. Haluamme omalta osaltamme rajoittaa maapallon lämpötilan nousun 1,5 asteeseen. Toteuttamalla strategiaamme tuomme esiin vastuumme innovoida ja tarjota vähähiilisiä liiketoimintaratkaisuja, jotka mahdollistavat logistiikkateollisuuden kestävän kehityksen.”

“Meille kestävä toiminta on innostava liiketoimintamahdollisuus. Viime vuonna ekoratkaisujen tuoteryhmämme osuus koko liikevaihdostamme oli jo lähes neljännes. Tämä osoittaa selvästi, että asiakkaamme ovat huomanneet ne turvallisuus-, päästö- ja tuottavuushyödyt, joita he voivat saavuttaa näillä ratkaisuilla.”

Lisätietoja:

Mikael Laine, strategiajohtaja, puh. 020 777 4179
Carina Geber-Teir, viestintäjohtaja, puh. 020 777 4105
Lisätietoja sijoittajille:
Aki Vesikallio, sijoittajasuhdepäällikkö, puh. 040 729 1670

Cargotecin (Nasdaq Helsinki: CGCBV) johtavat lastin- ja kuormankäsittelyn ratkaisut lisäävät älykkyyttä tavaravirtoihin ja sujuvoittavat arkea. Cargotecin liiketoiminta-alueet Kalmar, Hiab ja MacGregor ovat alojensa edelläkävijöitä. Niiden ainutlaatuinen asema satamissa, merillä ja maanteillä takaa maailmanlaajuisten tavaravirtojen optimoinnin, ja ne luovat asiakkailleen kestävää arvoa. Cargotec on allekirjoittanut YK:n Global Compact -aloitteen 1,5 asteen ilmastositoumuksen. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin 3,3 miljardia euroa, ja se työllistää noin 11 500 henkilöä. www.cargotec.fi

Alkuperäinen artikkeli