Etusivu » Privanet Group Oyj selvittää vaihtoehtoja luopua Privanet Securities Oy:n enemmistöomistajuudesta

Privanet Group Oyj selvittää vaihtoehtoja luopua Privanet Securities Oy:n enemmistöomistajuudesta

Privanet Group OyjPrivanet Group Oyj selvittää vaihtoehtoja luopua Privanet Securities Oy:n enemmistöomistajuudesta

24.3.2021 15:50:00 EET | Privanet Group Oyj | Yhtiötiedote

Privanet Group Oyj
YHTIÖTIEDOTE, SISÄPIIRITIETO
24.03.2021 kello 15.50

Privanet Group Oyj selvittää vaihtoehtoja luopua Privanet Securities Oy:n enemmistöomistajuudesta

Privanet Group Oyj:n (”Yhtiö”) hallitus on päättänyt alkaa selvittää vaihtoehtoja pienentää omistustaan tytäryhtiössään Privanet Securities Oy:ssä siten, etteivät yhtiöt enää kuuluisi samaan konserniin. Yhtiön tällä hetkellä tunnistamia vaihtoehtoja määräysvallasta luopumiseksi ovat Privanet Securities Oy:n omistuspohjan laajentaminen yrityskaupan tai suunnatun osakeannin välityksellä yhdelle tai useammalle uudelle omistajalle sekä Privanet Securities Oy:n osakkeiden jakaminen voitonjakona Yhtiön osakkeenomistajille.

Yhtiö pyrkii keskustelemaan mahdollisimman monen potentiaalisen strategisen sijoittajan kanssa sekä arvioimaan eri vaihtoehtoja ja niiden vaikutuksia kattavasti, jotta konsernirakenteen muutos voidaan toteuttaa yhtiöiden ja niiden osakkeenomistajien edun sekä Privanet Securities Oy:n asiakkaiden sijoittajansuojan ja soveltuvan sääntelyn mukaisesti. Toimiluvallisena sijoituspalveluyrityksenä muutokset Privanet Securities Oy:n omistuksessa vaatisivat myös Finanssivalvonnan hyväksynnän. Järjestelyn toteutuessa Yhtiö jatkaisi toimintaansa sijoitusyhtiönä ja mahdollisena Privanet Securities Oy:n vähemmistöosakkaana.

Päätöksen taustalla on 26.6.2021 voimaan tuleva EU:n sijoituspalveluyritysten vakavaraisuusasetus, joka rajoittaa sijoituspalveluyrityksen kanssa samaan konserniin kuuluvan yhtiön mahdollisuuksia omistaa muiden yhtiöiden osakkeita. Sijoituspalveluliiketoiminnan jatkaminen samassa konsernissa asetuksen mukaisesti edellyttäisi Yhtiön taserakenteeseen tehtäviä muutoksia, joiden Yhtiö ei katso olevan osakkeenomistajien edun mukaisia. Yhtiö arvioi, että jatkaminen konsernista riippumattomana yhtiönä olisi myös Privanet Securities Oy:n oman liiketoiminnan kannalta positiivinen muutos.

Yhteyshenkilöt

Kim Wiio

Hallituksen puheenjohtaja

Privanet Group Oyj

Puh:

+358 (0)44 567 8964

kim.wiio@privanet.fi

Riku Lindström

toimitusjohtaja

Privanet Group Oyj

Puh:

+358 (0)40 864 4483

riku.lindstrom@privanet.fi

Tietoja julkaisijasta Privanet Group Oyj

Privanet Group Oyj on suomalainen sijoituspalvelukonsernin emoyhtiö. Konsernin tytäryhtiö Privanet Securities Oy harjoittaa sijoituspalveluyrityksen toimiluvan mukaista liiketoimintaa keskittyen Suomen johtavan listaamattomien arvopapereiden jälkimarkkinan ylläpitämiseen sekä erinäisiin rahoitusjärjestelyihin. Privanet Groupin toiminnan tarkoituksena on saattaa yhteen suomalaiset rahoitusta tarvitsevat yritykset ja sijoittajat. Yhtiön asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yhteisöt sekä institutionaaliset sijoittajat. www.privanet.fi.

Privanet Group Oyj:n Hyväksyttynä Neuvonantajana toimii Valkia Advisors Oy, puh. +358 (0)50 368 6866.

Liitteet

Tilaa pörssitiedotteemme

Pysy ajan tasalla tilaamalla pörssitiedotteemme sähköpostiisi.

Tilaa

Kaikki tiedotteet on koottu uutishuoneeseen.

UutishuoneAlkuperäinen tiedote