Etusivu » YLEISELEKTRONIIKKA OYJ:N YLIMÄÄRÄISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ:N YLIMÄÄRÄISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ:N YLIMÄÄRÄISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSETYLEISELEKTRONIIKKA OYJ PÖRSSITIEDOTE 5.2.2021 klo 13:00

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ:N YLIMÄÄRÄISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET

Yleiselektroniikka Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 5.2.2021 klo 12:00 Yleiselektroniikka Oyj:n pääkonttorissa, osoitteessa Luomannotko 6, 02200 Espoo. COVID-19 pandemian leviämisen rajoittamiseksi yhtiökokous pidettiin kokouskutsun mukaisesti ilman osakkeenomistajien tai näiden asiamiesten läsnäoloa kokouspaikalla. Yhtiö julkaisi kokouskutsun pörssitiedotteena 15.1.2021.

Kokouksessa oli edustettuina yhteensä 1.977.570 osaketta ja ääntä. Edustetut osakkeet vastasivat kaikkiaan 77.0 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista ja äänistä.

Ylimääräinen yhtiökokous päätti osakkeenomistajien ehdotuksen mukaisesti muuttaa yhtiön yhtiöjärjestyksen 1. ja 2. kohtaa seuraavasti:

1. Yhtiön toiminimi on Boreo Oyj ja kotipaikka Vantaa.

Aiempi:
Yhtiön toiminimi on Yleiselektroniikka Oyj ja kotipaikka Espoo.

2. Yhtiön toimialana on sen tytäryhtiöiden ja muiden toimintayksikköjen toiminnan valvonta ja hallinnoiminen, rahoituksen ja strategisen suunnittelun järjestäminen sekä taloudellisesti tarkoituksenmukaisten uusien investointien suunnittelu ja toteuttaminen. Yhtiö voi harjoittaa elektroniikkateollisuuden tuotteiden kauppaa sekä omistaa ja hallita teollista liiketoimintaa harjoittavien yhtiöiden osakkeita sekä ostaa, myydä ja omistaa kiinteää omaisuutta ja arvopapereita.

Aiempi:
Yhtiön toimialana on teollisten tuotteiden kauppa, vuokraus, valmistus, maahantuonti, vienti, huolto, korjaus sekä tähän toimintaan liittyvät palvelut ja muu alaan liittyvä toiminta. Yhtiö voi ostaa, myydä ja omistaa teollista liiketoimintaa harjoittavia yrityksiä, kiinteää omaisuutta sekä arvopapereita.

Yleiselektroniikka-nimi toimii jatkossa yhtiön aputoiminimenä, jolla harjoitetaan elektroniikkateollisuuden tuotteiden kauppaa.

Lisäksi ylimääräinen yhtiökokous päätti valtuuttaa yhtiön toimitusjohtajan tai määräämänsä huolehtimaan yhtiöjärjestyksen muutoksen rekisteröimisestä Patentti- ja rekisterihallitukseen. Valtuutus käsittää myös Patentti- ja rekisterihallituksen mahdollisesti edellyttämien muutosten tekemisen yhtiön toimialakirjaukseen.

Espoossa 5.2.2021

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ

Jakelu:
Helsingin pörssi
keskeiset tiedotusvälineet,
www.yeint.fi

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kari Nerg
+358 44 341 8514

Yleiselektroniikka-konserni lyhyesti:

Yleiselektroniikka-konserni on Helsingin pörsissä listattu yhtiö, joka muodostuu kolmesta liiketoimintayksiköstä; elektroniikkateollisuuden alalla toimivasta Yleiselektroniikasta, teollisuuden ja rakentamisen alalla toimivasta Machinerystä ja betoniteollisuuden ja rakentamisen asiakkaita palvelevasta liiketoimintayksiköstä. Konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2019 oli 111,8 milj.€ ja se työllistää noin 350 henkilöä – Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Vuonna 1969 perustettu Yleiselektroniikka on Pohjois-Euroopan vanhimpia ammattielektroniikan myynti- ja jakeluyrityksiä. Päätuotteita ovat elektroniikan komponentit sekä mittaus- ja testauslaitteet ja asiakkaita elektroniikan valmistajat, huollot sekä tutkimus & tuotekehitys. Suomen ulkopuolella Yleiselektroniikka tunnetaan YE International nimellä.

Machinery on vuonna 1911 perustettu suomalainen tekninen tukkukauppa, joka tarjoaa markkinan johtavien päämiesten työkaluja ja -koneita, sekä ratkaisuja teollisiin koneisiin, generaattoreihin ja rakennuskoneisiin. Lisäksi Machinery tarjoaa sopimuskumppaneidensa tuotteiden kunnossapitoa ja huoltoa sekä asennettuja ratkaisuja.

Vuoden 2021 alussa muodostettu betoniteollisuuden ja rakentamisen asiakkaita palveleva liiketoimintayksikkö, joka koostuu Putzmeister- ja Sany-edustuksista Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Alkuperäinen artikkeli