Etusivu » Harvia investoi kasvuun Yhdysvalloissa ostamalla uuden tehdaskiinteistön

Harvia investoi kasvuun Yhdysvalloissa ostamalla uuden tehdaskiinteistön

Harvia investoi kasvuun Yhdysvalloissa ostamalla uuden tehdaskiinteistön

Picture_Lewisburg_USA_production facility

Picture_Lewisburg_USA_production facility

Harvia Lewisburg USA tuotantolaitos

HARVIA OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 11.2.2021 KLO 9.10

Harvia on sopinut ostavansa sauna- ja spa-tuotteiden valmistamiseen sopivan kiinteistön Yhdysvalloissa, Länsi-Virginian Lewisburgissa. Kaupan arvo on noin 2,1 miljoonaa euroa.

Sopimuksen kohteena oleva noin 8900 m²:n kiinteistö käsittää laadukkaat tuotanto- ja toimistotilat. Uuden tuotantolaitoksen arvioidaan kasvattavan Almost Heaven Saunas -liiketoiminnan tuotantokapasiteettia noin kolmanneksen uuden layoutin, tuotantolinjojen ja tehostettujen tuotantoprosessien ansiosta. Tuotannon uusissa tiloissa arvioidaan käynnistyvän syyskuussa 2021. Uusi tehdas mahdollistaa myös jatkossa tuotantokapasiteetin merkittävän kasvattamisen ja monipuolistamisen.

”Saunojen kysyntä Yhdysvaltain markkinassa oli erittäin vahvaa vuonna 2020. Lewisburgin uuden tuotantolaitoksen avulla voimme vastata paremmin kysyntään, kasvaa ja vahvistaa asemaamme markkinassa entisestään”, sanoo Harvia Oyj:n toimitusjohtaja Tapio Pajuharju. ”Investointi tukee osaltaan myös strategiaamme, jonka yhtenä kulmakivenä on tuottavuuden jatkuva parantaminen.”

Harvian Pohjois-Amerikan liikevaihto vuonna 2020 oli 20,8 miljoonaa euroa. Pohjois-Amerikan liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 76,4 prosenttia. Harvia investoi Yhdysvaltojen AHS:n tuotantokapasiteetin kasvattamiseen myös vuonna 2020, ja kyseiset konetoimitukset asennetaan vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.

Kaupan toteutuminen on ehdollinen due diligence -tarkastukselle ja muille tavanomaisille ehdoille, ja kauppa arvioidaan saatavan päätökseen viimeistään huhtikuussa 2021.

Lisätietoja antavat:

Toimitusjohtaja Tapio Pajuharju, tapio.pajuharju@harvia.fi, p. 050 577 4200
Talousjohtaja Ari Vesterinen, ari.vesterinen@harvia.fi, p. 040 505 0440

Harvia on liikevaihdolla mitattuna yksi maailman johtavista sauna- ja spa-markkinoilla toimivista yhtiöistä. Yhtiön tuotemerkit ja tuotevalikoima ovat markkinalla hyvin tunnettuja ja sen kokonaisvaltainen tuotevalikoima pyrkii vastaamaan kansainvälisen sauna- ja spa-markkinan tarpeisiin, sekä alan ammattilaisille että kuluttajille.

Harvian liikevaihto vuonna 2020 oli 109,1 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee yli 600 alan ammattilaista Suomessa, Kiinassa ja Hongkongissa, Romaniassa, Itävallassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Virossa ja Venäjällä. Muuramessa Harvian pääkonttorin yhteydessä sijaitsee myös yhtiön suurin saunojen ja saunakomponenttien tuotantolaitos.

Lue lisää: https://harviagroup.com

Liite

Alkuperäinen artikkeli