Etusivu » Yleiselektroniikka-konserni on saanut päätökseen PM Nordic AB:n ja Sany Nordic AB:n yritysoston ja toteuttaa kaupan yhteydessä suunnitellun suunnatun osakeannin

Yleiselektroniikka-konserni on saanut päätökseen PM Nordic AB:n ja Sany Nordic AB:n yritysoston ja toteuttaa kaupan yhteydessä suunnitellun suunnatun osakeannin

YE_fin_logo_RGB.JPG

Yleiselektroniikka-konserni on saanut päätökseen PM Nordic AB:n ja Sany Nordic AB:n yritysoston ja toteuttaa kaupan yhteydessä suunnitellun suunnatun osakeannin

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 5.1.2021 klo 12:00

Yleiselektroniikka on tänään saanut päätökseen PM Nordic AB:n ja Sany Nordic AB:n (”Yhtiöt”) yritysoston. Yritysosto tiedotettiin 17.12.2020 julkaistulla pörssitiedotteella.

Yleiselektroniikka-konserni konsolidoi Yhtiöt 1.1.2021 alkaen.

Yritysoston osittaiseksi rahoittamiseksi Yleiselektroniikka tiedotti 17.12.2020 järjestävänsä arviolta 395.000 euron suuruisen suunnatun osakeannin Yhtiöiden toimitusjohtajalle ja omistajalle Richard Karlssonille. Uusien liikkeellelaskettavien osakkeiden lukumäärä on 15.000 kappaletta, niiden merkintähinta on 26,35 euroa osakkeelta ja ne edustavat noin 0,58 prosenttia Yleiselektroniikan osakkeista ja äänistä osakeannin jälkeen. Uusien osakkeiden rekisteröinnin jälkeen Yleiselektroniikan liikkeeseen laskettujen osakkeiden kokonaislukumäärä on 2 577 500.

Uudet osakkeet rekisteröidään kaupparekisteriin arviolta 11.1.2021 perustuen keskimääräiseen rekisteröintiaikaan. Osakkeet kirjataan arvo-osuustileille rekisteröinnin jälkeen ja kaupankäynti uusilla osakkeilla alkaa Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla osakkeiden rekisteröintiaikataulusta riippuen arviolta 11.1.2021 alkavan viikon aikana.

Yleiselektroniikka-konsernin strategiset liiketoimintayksiköt yritysoston toteutuksen jälkeen 5.1.2021 alkaen ovat:

  • Yleiselektroniikka: elektroniikkateollisuuden komponenttien sekä mitta- ja testauslaitteiden myyntiin ja jakeluun erikoistunut yhtiö, joka palvelee asiakkaita Suomessa, Venäjällä ja Baltian maissa
  • Machinery: tekninen tukkukauppa, joka tarjoaa sen päämiesten tuotteita, ratkaisuja sekä jälkimarkkinapalveluita teollisiin koneisiin, generaattoreihin ja rakennuskoneisiin, ja
  • Uusi liiketoimintayksikkö: betoniteollisuuden ja rakentamisen asiakkaita Suomessa, Ruotsissa ja Virossa palveleva liiketoimintayksikkö, joka muodostuu Yhtiöistä, Suomen ja Viron markkinoilla Putzmeisteria edustavasta Tornokoneesta ja Machinery-liiketoimintayksikössä tällä hetkellä operoitavasta Sanyn Suomen ja Viron markkinoiden edustuksista.

Espoossa, 5. päivänä tammikuuta 2021

Yleiselektroniikka Oyj

Kari Nerg
Toimitusjohtaja

Jakelu:
Helsingin pörssi
keskeiset tiedotusvälineet,
www.yeint.fi

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kari Nerg
+358 44 341 8514

Yleiselektroniikka-konserni lyhyesti:

Yleiselektroniikka-konserni on Helsingin pörsissä listattu yhtiö, joka muodostuu kahdesta liiketoimintayksiköstä; elektroniikkateollisuuden alalla toimivasta Yleiselektroniikasta ja teollisuuden ja rakentamisen alalla toimivasta Machinerystä. Konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2019 oli 111,8 milj.€ ja se työllistää noin 330 henkilöä – Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Vuonna 1969 perustettu Yleiselektroniikka on Pohjois-Euroopan vanhimpia ammattielektroniikan myynti- ja jakeluyrityksiä. Päätuotteita ovat elektroniikan komponentit sekä mittaus- ja testauslaitteet ja asiakkaita elektroniikan valmistajat, huollot sekä tutkimus & tuotekehitys. Suomen ulkopuolella Yleiselektroniikka tunnetaan YE International nimellä.

Machinery on vuonna 1911 perustettu suomalainen tekninen tukkukauppa, joka tarjoaa markkinan johtavien päämiesten työkaluja ja -koneita, sekä ratkaisuja teollisiin koneisiin, generaattoreihin ja rakennuskoneisiin. Lisäksi Machinery tarjoaa sopimuskumppaneidensa tuotteiden kunnossapitoa ja huoltoa sekä asennettuja ratkaisuja.

Alkuperäinen artikkeli