Etusivu » EU:N VALKOVENÄJÄÄ KOSKEVIEN PAKOTTEIDEN LAAJENTAMISPÄÄTÖS VAIKUTTAA KESLA OYJ:N LIIKETOIMINTAAN TILIKAUDELLA 2021

EU:N VALKOVENÄJÄÄ KOSKEVIEN PAKOTTEIDEN LAAJENTAMISPÄÄTÖS VAIKUTTAA KESLA OYJ:N LIIKETOIMINTAAN TILIKAUDELLA 2021

EU:N VALKOVENÄJÄÄ KOSKEVIEN PAKOTTEIDEN LAAJENTAMISPÄÄTÖS VAIKUTTAA KESLA OYJ:N LIIKETOIMINTAAN TILIKAUDELLA 2021

KESLA OYJ PÖRSSITIEDOTE 7.1.2021 klo 13.30

EU:N VALKOVENÄJÄÄ KOSKEVIEN PAKOTTEIDEN LAAJENTAMISPÄÄTÖS VAIKUTTAA KESLA OYJ:N LIIKETOIMINTAAN TILIKAUDELLA 2021

Euroopan Unioni on päättänyt 17.12.2020 laajentaa Valko-Venäjää koskevia pakotteitaan koskemaan hallinnon avainhenkilöiden lisäksi myös valkovenäläisiä liikemiehiä, jotka hyötyvät Lukashenkan hallinnosta. Päätös vaikuttaa Keslan liiketoimintaan valkovenäläisen metsä- ja maanrakennuskonevalmistajan Amkodorin kanssa. Kyseessä on Keslalle merkittävä OEM-asiakkuus. Pakotepäätös on pysäyttänyt kaiken liiketoiminnan Keslan ja Amkodorin välillä. Pitkittyessään tehty pakotepäätös heikentää Keslan vuoden 2021 liikevaihdon kasvumahdollisuuksia merkittävästi.
Pakotepäätöksellä ei arvioida olevan vaikutusta Keslan vuoden 2020 tilinpäätökseen.

Joensuussa 7.1.2021

KESLA OYJ
Simo Saastamoinen
toimitusjohtaja

LISÄTIETOJA:

Toimitusjohtaja Simo Saastamoinen, 040 560 9310

JAKELU:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesla.com

Kesla on metsäteknologian ja materiaalikäsittelyn kehittämiseen, markkinointiin ja valmistukseen erikoistunut konepajakonserni, joka tuottaa asiakkaan alustaan integroituvia, parasta käyttökokemusta tuottavia ja asiakkaan liiketoimintaa edistäviä laadukkaita materiaalinkäsittelyratkaisuja. Keslan liiketoiminta on keskittynyt kolmeen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat traktorivarusteet, puunkorjuulaitteet sekä auto- ja teollisuusnosturit. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 47 miljoonaa euroa. Konsernin viennin osuus liikevaihdosta oli 68 %. Vuonna 1960 perustetulla Keslalla on tuotantolaitokset Joensuussa, Kesälahdella ja Ilomantsissa sekä myyntiyhtiö Appenweierissa, Saksassa. Keslan palveluksessa on noin 250 henkeä. Keslan A-osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. #yourlifetimematch.

Alkuperäinen artikkeli