Etusivu » Keskisuomalainen Oyj:n osakkuusyhtiö Arena Partners Oy myy omistuksensa Alma Mediapartners Oy:stä

Keskisuomalainen Oyj:n osakkuusyhtiö Arena Partners Oy myy omistuksensa Alma Mediapartners Oy:stä

Keskisuomalainen Oyj:n osakkuusyhtiö Arena Partners Oy myy omistuksensa Alma Mediapartners Oy:stä

Keskisuomalainen Oyj, pörssitiedote, 30.12.2020 klo 14.15

Keskisuomalainen Oyj:n osakkuusyhtiö Arena Partners Oy myy omistamansa 35 prosentin osuuden Alma Mediapartners Oy:stä Alma Media Oyj:lle. Alma Mediapartners Oy siirtyy näin kokonaisuudessaan Alma Media Oyj:n omistukseen. Osakkeiden kauppahinta on 53,0 miljoonaa euroa. Arena Partners Oy kirjaa myynnistä arviolta noin 40 miljoonan euron myyntivoiton tilikauden 2020 tulokseen. Myyntivoitolla on merkittävä vaikutus Keskisuomalainen Oyj:n tilikauden 2020 tulokseen osakkuusyhtiötuloksen kautta. Keskisuomalainen Oyj:n tilikauden 2020 tulos paranee arviolta noin 15 miljoonalla eurolla Arena Partners Oy:n myyntivoiton seurauksena.

Samassa yhteydessä Arena Partners Oy ostaa Arena Interactive Oy:n 35 prosentin osuuden Alma Media Oyj:ltä. Osakkeiden kauppahinta on 0,4 miljoonaa euroa. Arena Interactive Oy siirtyy täten kokonaisuudessaan Arena Partners Oy:n omistukseen. Muilta osin Arena Partners Oy:n liiketoiminta jatkuu suunnitellusti ennallaan.

Arena Partners Oy:n omistajia ovat Keskisuomalainen Oyj (41,21 %), Ilkka-Yhtymä Oyj (41,17 %), KPK Yhtiöt Oyj (8,81 %) ja PunaMusta Media Oyj (8,81 %).

”Tehty järjestely on Keskisuomalainen Oyj:n ja Arena Partners Oy:n kannalta erinomainen ja mahdollistaa yhtiöiden digitaalisen liiketoiminnan edelleen kehittämisen ja fokusoimisen”, kommentoi Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja ja Arena Partners Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Lisätietoja: Vesa-Pekka Kangaskorpi, toimitusjohtaja, Keskisuomalainen Oyj, puh. 050 688 33

Keskisuomalainen Oyj

Vesa-Pekka Kangaskorpi

toimitusjohtaja

www.keskisuomalainen.com

Alkuperäinen artikkeli