Etusivu » Cargotecin hallitus on päättänyt aloittaa Navis-ohjelmistoliiketoiminnan myyntiprosessin

Cargotecin hallitus on päättänyt aloittaa Navis-ohjelmistoliiketoiminnan myyntiprosessin

Cargotecin hallitus on päättänyt aloittaa Navis-ohjelmistoliiketoiminnan myyntiprosessin

CARGOTEC OYJ, PÖRSSITIEDOTE, 3. JOULUKUUTA 2020 KLO 10.30

Cargotecin hallitus on päättänyt aloittaa Navis-ohjelmistoliiketoiminnan myyntiprosessin

Cargotec on edennyt Navis-ohjelmistoliiketoiminnan strategisten vaihtoehtojen arvioinnissa. Cargotec tiedotti 1.10.2020 jatkavansa strategisten vaihtoehtojen arviointia, joihin kuuluivat Naviksen uudet omistusratkaisut tai Naviksen ohjelmistoliiketoiminnan mahdollinen myynti.

Osana vaihtoehtojen selvittelyä saatujen alustavien indikatiivisten tarjousten lukumäärä ja tasot ovat sellaisia, että eteneminen myynnin osalta on Cargotecille ja Navikselle parempi mahdollinen vaihtoehto kuin muut esillä olleet ratkaisut. Cargotecin hallitus on näin ollen päättänyt aloittaa varsinaisen Naviksen ohjelmistoliiketoimintaa koskevan myyntiprosessin.

Alustavat indikatiiviset tarjoukset eivät ole sitovia, ja Navis-liiketoiminnan mahdollinen myynti ja mahdollisen kaupan ehdot selviävät vasta myyntiprosessin päätyttyä. Cargotecin tavoitteena on saattaa myyntiprosessi päätökseen vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon aikana.

Navis on globaali markkinajohtaja, joka tarjoaa liiketoiminnan kannalta kriittisiä ohjelmistoratkaisuja ja -palveluita satama- ja terminaalioperaattoreille, varustamoille, laivan omistajille sekä sisämaan logistiikkaoperaattoreille. Cargotec on arvioinut Naviksen strategisia vaihtoehtoja varmistaakseen parhaan mahdollisen arvon kehityksen Naviksen seuraavassa kasvuvaiheessa.

Cargotecin muu ohjelmistoliiketoiminta ei kuulu Navis-ohjelmistoliiketoiminnan arvioinnin piiriin.

Lisätietoja:
Hanna-Maria Heikkinen, sijoittajasuhdejohtaja, puh. 020 777 4084

Cargotecin (Nasdaq Helsinki: CGCBV) johtavat lastin- ja kuormankäsittelyn ratkaisut lisäävät älykkyyttä tavaravirtoihin ja sujuvoittavat arkea. Cargotecin liiketoiminta-alueet Kalmar, Hiab ja MacGregor ovat alojensa edelläkävijöitä. Niiden ainutlaatuinen asema satamissa, merillä ja maanteillä takaa maailmanlaajuisten tavaravirtojen optimoinnin, ja ne luovat asiakkailleen kestävää arvoa. Cargotecin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 3,7 miljardia euroa, ja yhtiö työllistää noin 12 000 henkilöä. www.cargotec.fi

Alkuperäinen artikkeli