Etusivu » Tulosvaroitus: Valoe Oyj laskee vuoden 2020 taloudellista ohjeistustaan. Covid-19 -tilanne siirtää Vilnan tehtaan tuotannon aloittamisen joulukuuhun 2020

Tulosvaroitus: Valoe Oyj laskee vuoden 2020 taloudellista ohjeistustaan. Covid-19 -tilanne siirtää Vilnan tehtaan tuotannon aloittamisen joulukuuhun 2020

Tulosvaroitus: Valoe Oyj laskee vuoden 2020 taloudellista ohjeistustaan. Covid-19 -tilanne siirtää Vilnan tehtaan tuotannon aloittamisen joulukuuhun 2020

Valoe Oyj Sisäpiiritieto 10.11.2020 klo 17.55

Tulosvaroitus: Valoe Oyj laskee vuoden 2020 taloudellista ohjeistustaan. Covid-19 -tilanne siirtää Vilnan tehtaan tuotannon aloittamisen joulukuuhun 2020.

Valoe Oyj (”Yhtiö” tai ”Valoe”) laskee vuoden 2020 taloudellista ohjeistustaan. Valoe arvioi Valoe-konsernin liikevaihdon vuonna 2020 olevan 1,5 – 1,8 miljoonaa euroa (2019: 0,3 miljoonaa euroa). Yhtiö arvioi Valoe-konsernin operatiivisen kassavirran kääntyvän kuukausitasolla positiiviseksi vuoden 2021 toisen vuosineljänneksen aikana edellyttäen, että Covid-19 ei suoraan tai epäsuorasti edelleen lykkää Liettuan tehtaan aurinkokennojen massavalmistuksen käynnistymistä ja täysimittaisten toimitusten aloittamista.

Valoe arvioi 13.8.2020 julkistamassaan tiedotteessa, että aurinkokennojen valmistus ja toimitukset Liettuan tehtaalta alkaisivat loka-marraskuussa 2020. Covid-19 pandemiaan liittyvät matkustusrajoitukset sekä pandemiasta johtuvat materiaalien ja palvelujen toimitusvaikeudet ovat kuitenkin edelleen jatkuneet ja siirtäneet Liettuan tehtaan käynnistymistä. Liettuan tehtaalla tuotantolinja on koekäytetty ja valmis. Kennotuotannon käynnistäminen edellyttää vielä tiettyjen tuotantoprosessien viimeistelyä, testituotantoa ja massatuotannon ylösajoa, johon tarvitaan Valoen saksalaisen teknologiakumppanin asiantuntijoiden paikallaoloa. Tällä hetkellä Euroopassa voimassa olevat rajoitukset ovat siirtäneet asiantuntijoiden matkustamista Saksasta ja Suomesta. Yhtiö arvioi tuotannon koeajojen alkavan marras-joulukuussa, linjan olevan valmis massatuotantoon vuoden 2020 loppuun mennessä ja kennotoimitusten asiakkaille alkavan vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Kennotoimitusten lykkääntyminen siirtää Valoe-konsernin operatiivisen kassavirran kääntymistä kuukausitasolla positiiviseksi vastaavasti vuoden 2021 toiselle neljännekselle.

Valoe on aiemmin arvioinut Valoe-konsernin liikevaihdon olevan vuonna 2020 noin 2,1 miljoonaa euroa ja Valoe-konsernin operatiivisen kassavirran kääntyvän kuukausitasolla positiiviseksi vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä edellyttäen, että Covid-19 ei suoraan tai epäsuorasti edelleen lykkää Liettuan tehtaan aurinkokennojen massavalmistuksen käynnistymistä ja täysimittaisten toimitusten aloittamista.

Mikkelissä 10. päivänä marraskuuta 2020

Valoe Oyj

HALLITUS

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Iikka Savisalo, Valoe Oyj
p. 0405216082
email: iikka.savisalo@valoe.com

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.valoe.com

Valoen toimiala muodostuu uusiutuvaan energiaan, erityisesti aurinkosähköön, liittyvistä sovellutuksista. Valoe myy sen omaan teknologiaan pohjautuvaa automaattista aurinkosähkömodulien valmistustekniikkaa, modulien valmistuslinjoja, moduleita sekä modulien avainkomponentteja. Valoen pääkonttori on Mikkelissä.

Alkuperäinen artikkeli