Etusivu » Raute toimittaa uusinta levynkorjausteknologiaa Pohjois-Amerikan vaneriteollisuudelle

Raute toimittaa uusinta levynkorjausteknologiaa Pohjois-Amerikan vaneriteollisuudelle

Raute toimittaa uusinta levynkorjausteknologiaa Pohjois-Amerikan vaneriteollisuudelle

Raute Panel Repair Station R5

Raute Panel Repair Station R5

Raute Panel Repair Station R5 on ensimmäinen täysin automaattinen levynkorjausasema

RAUTE OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 17.11.2020

RAUTE TOIMITTAA UUSINTA LEVYNKORJAUSTEKNOLOGIAA POHJOIS-AMERIKAN VANERITEOLLISUUDELLE

Raute on tuonut markkinoille täysin automaattiset uuden ja ainutlaatuisen levynkorjausaseman sekä uuden sukupolven levynkorjauslinjan. Levyn korjauksen automatisoinnin myötä vanerintuotannon kustannustehokkuus kasvaa samalla kun levyjen loppulaadun tasaisuus ja eri laatujen hallittavuus paranevat. Uusimmat levynkorjausratkaisut ovat herättäneet suurta kiinnostusta ennen kaikkea Pohjois-Amerikassa, mistä osoituksena ovat saadut kaupat kahdelle eri asiakkaalle Pohjois-Amerikkaan toimitettavista levynkorjauslinjasta ja -asemista.

Tilatut koneet ja laitteet toimitetaan vuoden 2021 loppuun mennessä ja ne suunnitellaan ja valmistetaan pääosin Rauten tuotantoyksikössä Nastolassa. Lisäksi osa työstä tehdään myös Rauten yksikössä Vancouverissa. Levynkorjausta ohjaavan konenäköteknologian toimittaa Rauten yksikkö Kajaanissa.

”Olemme kehittäneet ja tuoneet markkinoille uusia levynkorjausratkaisuja erilaisiin asiakastarpeisiin. Uudet tuotteet ovat erinomainen jatkumo levynkorjausteknologiallemme ja samalla myös uuden teknologian päänavaus. Koronapandemiasta johtuen suoritimme toisen tuotelanseerauksen virtuaalisesti vasta muutama kuukausi sitten, ja lanseeraukset johtivat lähes samanaikaisiin kauppoihin kahden pohjoisamerikkalaisen asiakkaan kanssa. Saaduilla tilauksilla on Rautelle erittäin suuri referenssimerkitys uudelleen suunniteltujen ja uusia ominaisuuksia tarjoavien täysin automaattisten levynkorjausratkaisujen toimittajana”, toteaa Rauten toimitusjohtaja Tapani Kiiski.

Tutustu Rauten R5 levynkorjausasemaan (video) tästä

LIITE: 3d-kuva: Raute Repair Station R5 on ensimmäinen täysin automaattinen levynkorjausasema

LISÄTIETOJA:
Toimitusjohtaja Tapani Kiiski, matkapuhelin 0400 814 148
Teknologiapäällikkö Erkki Kauranen, matkapuhelin 040 8360642

JAKELU:
keskeiset tiedotusvälineet, www.raute.com, Rauten sosiaalisen median kanavat
RAUTE LYHYESTI:
Raute on maailmanlaajuisesti toimiva teknologia- ja palveluyritys. Rauten asiakkaat ovat puutuoteteollisuudessa toimivia yrityksiä, joiden valmistamia puutuotteita ovat viilu, vaneri, LVL (Laminated Veneer Lumber, viilupalkki) ja sahatavara. Teknologiatarjonta kattaa viilun, vanerin ja LVL:n koko tuotantoprosessin sekä erityismittalaitteita sahatavaralle. Tehdaslaajuisten kokonaisuuksien toimittajana Raute on maailmanlaajuinen markkinajohtaja niin vaneri- kuin LVL-teollisuudessa. Kokonaispalvelukonseptiin kuuluvat lisäksi teknologiapalvelut varaosatoimituksista säännölliseen kunnossapitoon ja konekannan modernisointeihin. Rauten päätoimipiste sijaitsee Lahden Nastolassa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Kajaanissa, Vancouverin alueella Kanadassa, Shanghain alueella Kiinassa ja Pullmanissa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Rauten liikevaihto vuonna 2019 oli 151,3 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä vuoden 2019 lopussa oli 778. Lisätietoja yhtiöstä: www.raute.com.

Liite

Alkuperäinen artikkeli