Etusivu » RAPALA VMC OYJ ANTAA POSITIIVISEN TULOSVAROITUKSEN JA PALAUTTAA OHJEISTUKSEN: ODOTTAA LIIKEVAIHDON LASKEVAN, RAPORTOIDUN LIIKEVOITON LASKEVAN TAI OLEVAN SAMOILLA TASOILLA JA VERTAILUKELPOISEN LIIKEVOITON KASVAVAN VERRATTUNA VUOTEEN 2019

RAPALA VMC OYJ ANTAA POSITIIVISEN TULOSVAROITUKSEN JA PALAUTTAA OHJEISTUKSEN: ODOTTAA LIIKEVAIHDON LASKEVAN, RAPORTOIDUN LIIKEVOITON LASKEVAN TAI OLEVAN SAMOILLA TASOILLA JA VERTAILUKELPOISEN LIIKEVOITON KASVAVAN VERRATTUNA VUOTEEN 2019

RAPALA VMC OYJ ANTAA POSITIIVISEN TULOSVAROITUKSEN JA PALAUTTAA OHJEISTUKSEN: ODOTTAA LIIKEVAIHDON LASKEVAN, RAPORTOIDUN LIIKEVOITON LASKEVAN TAI OLEVAN SAMOILLA TASOILLA JA VERTAILUKELPOISEN LIIKEVOITON KASVAVAN VERRATTUNA VUOTEEN 2019

Rapala VMC Oyj
Pörssitiedote
16.11.2020 klo 19.15

RAPALA VMC OYJ ANTAA POSITIIVISEN TULOSVAROITUKSEN JA PALAUTTAA OHJEISTUKSEN: ODOTTAA LIIKEVAIHDON LASKEVAN, RAPORTOIDUN LIIKEVOITON LASKEVAN TAI OLEVAN SAMOILLA TASOILLA JA VERTAILUKELPOISEN LIIKEVOITON KASVAVAN VERRATTUNA VUOTEEN 2019

Rapala VMC Oyj perui 26.3.2020 vuoden 2020 näkymänsä Covid-19 pandemian vaikutusten takia. Rapala VMC Oyj palauttaa nyt näkymänsä vuodelle 2020 ja odottaa konsernin liikevaihdon laskevan vuodesta 2019, raportoidun liikevoiton laskevan tai olevan samoilla tasoilla kuin vuonna 2019 ja vertailukelpoisen liikevoiton kasvavan vuodesta 2019.

Vertailukelpoisuuteen vaikuttavat erät olivat vuonna 2019 yhteensä 4,4 MEUR ja niiden odotetaan olevan vuonna 2020 10 miljoonan euron suuruusluokassa. Tämä johtuu pääosin Aasian uistintuotantolaitoksen alasajosta sekä käynnissä olevasta uudelleenjärjestelyohjelmasta, joka julkistettiin lokakuussa 2019.

Konsernin tuotteiden kuluttajakysyntä on jatkunut hyvällä tasolla. Loppuvuoteen liittyy yhä tiettyä epävarmuutta ja Covid-19 pandemia on edelleen riskitekijä koko vuoden kehitykselle. Pandemia voi vaikuttaa yhtiön toimintaympäristöön monella tapaa, esim. liikumisen rajoitusten, myymälöiden sulkemisten, etäisyyksien pitämisen sekä kuluttajaluottamuksen muutoksen kautta. Kvantitatiivinen esimerkki loppuvuoden riskeistä: Täydellinen varastojen sulkeminen sekä kattavat liikkumisen rajoitukset Keski-Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa vaikuttaisivat koko vuoden liikevoittoon negatiivisesti jopa neljä miljoonaa euroa.

Tarkempaa kuvausta mahdollisista riskeistä ja epävarmuustekijöistä, erityisesti liittyen pandemiaan, löytyy yhtiön verkkosivuilta www.rapalavmc.com ja 16.7.2020 julkistetun puolivuotiskatsauksen Riskit ja liiketoiminnan epävarmuustekijät -osiosta.

Näkymät vuodelle 2020
Vuonna 2020 Rapala VMC Oyj odottaa konsernin liikevaihdon laskevan vuodesta 2019, raportoidun liikevoiton laskevan tai olevan samoilla tasoilla kuin vuonna 2019 ja vertailukelpoisen liikevoiton kasvavan vuodesta 2019.

RAPALA VMC OYJ

Nicolas Warchalowski
Toimitusjohtaja

Lisätietoja antaa:
Olli Aho, sijoittajasuhteet, puh. +358 9 7562 540

Jakelu: NASDAQ OMX Helsinki ja keskeiset tiedotusvälineet

Rapala-konsernista
Rapala-konserni on maailman johtava kalastusvälineyritys ja globaali markkinajohtaja uistimissa, kolmihaarakoukuissa ja kalastukseen liittyvissä veitsissä ja työkaluissa. Konsernilla on myös vahva maailmanlaajuinen markkina-asema muissa urheilukalastuksen tuotekategorioissa ja Rapalan jakeluverkosto on alan kattavin. Päätuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Ranskassa, Virossa, Venäjällä, Indonesiassa ja Isossa-Britanniassa. Rapala-konsernin brändiportfolioon kuuluu alan johtava brändi, Rapala, ja muita maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä kuten VMC, Sufix, Storm, Blue Fox, Luhr Jensen, Williamson, Dynamite Baits, Mora Ice, StrikeMaster, Marttiini ja Peltonen sekä 13 Fishing Yhdysvaltain ulkopuolella. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 275 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 2 100 henkilöä 42 maassa. Rapala VMC Oyj:n osakkeella on käyty kauppaa Nasdaq Helsingissä vuodesta 1998.

Liite

Alkuperäinen artikkeli