Etusivu » Oma Säästöpankki Oyj on käynnistänyt neuvottelut kahden Säästöpankin yhdistämisestä osaksi liiketoimintaansa

Oma Säästöpankki Oyj on käynnistänyt neuvottelut kahden Säästöpankin yhdistämisestä osaksi liiketoimintaansa

Oma Säästöpankki Oyj on käynnistänyt neuvottelut kahden Säästöpankin yhdistämisestä osaksi liiketoimintaansa

OMA SÄÄSTÖPANKKI OYJ, PÖRSSITIEDOTE 10.11.2020 klo 13.40, SISÄPIIRITIETO

Oma Säästöpankki Oyj on käynnistänyt neuvottelut kahden Säästöpankin yhdistämisestä osaksi liiketoimintaansa

Oma Säästöpankki Oyj (OmaSp) on käynnistänyt neuvottelut Eurajoen ja Mietoisten Säästöpankkien yhdistämisestä osaksi Oma Säästöpankkia. Päätökset yhdistymisestä tehdään Oma Säästöpankin hallituksessa sekä Eurajoen ja Mietoisten Säästöpankkien isännistöissä alkuvuodesta 2021. Mahdollinen yhdistyminen toteutuisi vuoden 2021 toisella vuosipuoliskolla, jolloin Eurajoen ja Mietoisten Säästöpankit luovuttaisivat liiketoiminnot Oma Säästöpankille ja jatkaisivat alueellisina Säästöpankkisäätiöinä säästäväisyyden ja taloudellisen kasvatuksen edistäjinä.

Toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi:
”Yhdistyminen toisi toteutuessaan jatkoa Oma Säästöpankin hienolle kasvutarinalle ja vahvistaisi pankin tuloksentekokykyä entisestään. Suunniteltu yritysjärjestely kasvattaa pankin liiketoimintavolyymeja olennaisesti ja laajentaa palveluverkostoamme. Asiakaskunta Eurajoen Säästöpankissa on keskittynyt Satakunnan alueella erityisesti Porin ja Rauman seudulle ja Mietoisten Säästöpankki toimii Varsinais-Suomessa pääsääntöisesti Turun talousalueelle. Molempien pankkien asiakkaat jatkavat asiakkaina tutuissa konttoreissa, ja pankkien henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä Oma Säästöpankkiin.”

Toteutuessaan liiketoiminnan luovutukset kasvattaisivat Oma Säästöpankin tasetta noin 400 miljoonaa euroa ja lisäisi henkilö- ja yritysasiakkaiden määrää noin 20 000 asiakkaalla. Pankkien yhteenlaskettu liikevoitto vuodelta 2019 oli noin 37 milj. euroa, josta OmaSp:n osuus oli 32,7 milj. euroa.

Oma Säästöpankki Oyj

Lisätietoja:
Pasi Sydänlammi, toimitusjohtaja, puh +358 45 657 5506, pasi.sydanlammi@omasp.fi

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.omasp.fi

OmaSp on kasvava suomalainen pankki ja taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki. OmaSp palvelee ympäri Suomen 32 konttorissa ja digitaalisten palvelukanavien kautta 140 000 henkilö- ja yritysasiakasta noin 300 asiantuntijan voimin. OmaSp keskittyy pääasiassa vähittäispankkitoimintaan ja tarjoaa asiakkailleen monipuolisia pankkipalveluja sekä oman taseensa kautta, että välittäen yhteistyökumppaneidensa tuotteita. Välitetyt tuotteet käsittävät luotto-, sijoitus- ja lainaturvatuotteita. OmaSp harjoittaa myös kiinnitysluottopankkitoimintaa.

OmaSp:n keskeisenä tavoitteena on palvella asiakkaita henkilökohtaisesti ja olla lähellä ja läsnä sekä digitaalisissa että perinteisissä kanavissa. OmaSp pyrkii ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen henkilökohtaisen palvelun ja helpon saavutettavuuden kautta. Myös toiminnan ja palvelujen kehittäminen tapahtuu asiakaslähtöisesti. Henkilöstö on sitoutunutta, ja sen urakehitystä pyritään tukemaan monipuolisten tehtävien ja jatkuvan kehittymisen avulla. Merkittävä osa henkilöstöstä omistaa myös OmaSp:n osakkeita.

Alkuperäinen artikkeli