Etusivu » Finanssivalvonta on määrännyt Aktia Pankki Oyj:lle rikemaksun virheistä viranomaisraportoinnissa

Finanssivalvonta on määrännyt Aktia Pankki Oyj:lle rikemaksun virheistä viranomaisraportoinnissa

Finanssivalvonta on määrännyt Aktia Pankki Oyj:lle rikemaksun virheistä viranomaisraportoinnissa

Aktia Pankki Oyj
Pörssitiedote
20.11.2020 klo 12.35

Finanssivalvonta on määrännyt Aktia Pankki Oyj:lle rikemaksun virheistä viranomaisraportoinnissa

Finanssivalvonta on 19.11.2020 määrännyt Aktia Pankki Oyj:lle 40 000 euron suuruisen rikemaksun 1.10.2017–31.3.2019 aikana tapahtuneista virheistä koskien viranomaisraportointia lainanhoitojoustosaamisista (forbearance exposures), jota luottolaitosten sääntelyn mukaisesti tulee säännöllisesti toimittaa Finanssivalvonnalle valvontaa varten.

Aktia Pankki suhtautuu erittäin vakavasti viranomaisraportointiin ja raportoidun tiedon laatuun. Pankki on virheet havaittuaan viipymättä ryhtynyt korjaaviin toimiin ja kehittänyt edelleen raportointiprosessiaan, jotta vastaavanlaisilta virheiltä vältytään jatkossa. Virheistä ei aiheutunut haittaa Aktian asiakkaille.

Aktia Pankki Oyj

Lisätietoja:
Outi Henriksson, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 010 247 6236, outi.henriksson@aktia.fi
Mia Bengts, konsernilakimies, puh. 010 247 6348, mia.bengts@aktia.fi

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.aktia.com

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti. Työllistämme noin 750 henkilöä eri puolella Suomea. Aktian hallinnoitavat asiakasvarat (AuM) 31.12.2019 olivat 9,9 miljardia euroa ja taseen arvo 9,7 miljardia euroa. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (AKTIA). aktia.com.

Alkuperäinen artikkeli