Etusivu » QPR Software muuttaa vuoden 2020 liikevaihtoennustettaan ja käynnistää yt-neuvottelut osa-aikaisista lomautuksista

QPR Software muuttaa vuoden 2020 liikevaihtoennustettaan ja käynnistää yt-neuvottelut osa-aikaisista lomautuksista

QPR Software muuttaa vuoden 2020 liikevaihtoennustettaan ja käynnistää yt-neuvottelut osa-aikaisista lomautuksista

QPR Software Oyj, Sisäpiiritieto, 14.10.2020 klo 15.00

Perustuen toteutuneeseen alkuvuoden myyntiin ja päivitettyihin näkymiin QPR Software antaa tulosvaroituksen ja muuttaa liikevaihtoennustettaan vuodelle 2020. Helmikuussa 2020 julkistetuissa näkymissään QPR Software arvioi, että liikevaihto kasvaa vuonna 2020 (2019: 9 513 tuhatta euroa). QPR arvioi nyt liikevaihdon laskevan edellisvuodesta. Uusien ohjelmistojen myyntisyklit ovat pidentyneet merkittävästi koronaviruspandemian aikana, eivätkä toistaiseksi ole normalisoituneet.

Alustavien ennakkotietojen mukaan yhtiön liikevaihto tammi-syyskuussa 2020 laski 5,5 % edellisvuodesta ja oli 6 630 tuhatta euroa (7 015). QPR julkistaa tammi-syyskuun osavuosikatsauksen 27.10.2020.

Tulosennuste säilyy ennallaan. QPR arvioi liiketuloksen vuonna 2020 olevan tappiollinen (2019: -213 tuhatta euroa), mutta käyttökatteen olevan positiivinen (2019: 1 036 tuhatta euroa).

QPR käynnistää yt-neuvottelut osa-aikaisista lomautuksista

QPR Software ja sen tytäryhtiö QPR Services käynnistävät yhteistoimintalain mukaiset yt-neuvottelut koskien osaa Suomen yhtiöiden henkilöstöstä. Neuvottelut koskevat noin 65 henkilöä, ja niiden piirissä ei ole Toiminnankehitys-yksikön konsultointiliiketoiminta.

Tavoitteena on sopeuttaa toimintaa markkinatilanteessa, johon vaikuttaa koronaviruspandemian luoma epävarmuus asiakkaiden keskuudessa. Neuvottelut voivat johtaa osa-aikaisiin lomautuksiin sekä työtehtävien uudelleen järjestämiseen tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Koska arvioimme koronaviruspandemian vaikutusten liiketoimintaan olevan väliaikaisia, ei neuvotteluissa käsitellä pysyviä henkilöstövähennyksiä. Alustava arvio lomautettavien henkilöiden määrästä on enintään 65. Neuvottelut alkavat 20.10.2020.

QPR Software Oyj

Lisätietoja QPR Software Oyj:ssä:

Jari Jaakkola, toimitusjohtaja
puh. 040 5026 397
sähköposti: jari.jaakkola(at)qpr.com

JAKELU:
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.qpr.fi

Alkuperäinen artikkeli