Etusivu » Valmet vahvistaa liiketoimintaansa ostamalla paperiteollisuuden teknologia- ja palvelutoimittaja PMP Groupin

Valmet vahvistaa liiketoimintaansa ostamalla paperiteollisuuden teknologia- ja palvelutoimittaja PMP Groupin

Valmet vahvistaa liiketoimintaansa ostamalla paperiteollisuuden teknologia- ja palvelutoimittaja PMP Groupin

Valmet Oyj:n lehdistötiedote 11.9.2020 klo 15:30

Valmet on 11. syyskuuta 2020 allekirjoittanut sopimuksen puolalaisen PMP Groupin ostamisesta. Yrityskaupan velaton arvo on noin 64 miljoonaa euroa, jonka lisäksi osapuolet ovat sopineet ehdollisesta ja rajoitetusta lisäkauppahinnasta. Kaupan arvioidaan toteutuvan aikaisintaan 1. lokakuuta 2020.

PMP Group toimittaa prosessiteknologiaa ja palveluita pehmopaperi-, kartonki- ja paperikoneille maailmanlaajuisesti keskittyen pieniin ja keskikokoisiin pehmopaperikoneisiin sekä kartonki- ja paperikoneuusintoihin. Tilikautena 2019 yhtiön liikevaihto oli noin 70 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin 650 henkilöä, joista suurin osa työskentelee Puolassa ja loput Kiinassa, Yhdysvalloissa ja Italiassa.

Jari Vähäpesola, Valmetin Paperit-liiketoimintalinjan johtaja:

“Yritysosto yhdistää kaksi yritystä erilaisilla tarjoomilla ja asiakassegmenteillä. PMP:n teknologia ja palveluportfolio pienille ja keskikokoisille pehmopaperi-, kartonki- ja paperikoneille täydentää erinomaisesti Valmetin nykyistä paperiteknologiaa sekä palveluita laajoissa ja nopeissa koneissa ja koneuusinnoissa. PMP:n tuoteportfolio, osaaminen sekä läsnäolo strategisilla markkinoilla auttaa meitä luomaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja vahvistaa entisestään kyvykkyyttämme palvella paperin, kartongin ja pehmopaperin tuottajia maailmanlaajuisesti. PMP:llä on erittäin taitava tiimi, ja toivotan heidät lämpimästi tervetulleeksi Valmetiin”, sanoo Jari Vähäpesola, johtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Valmet.

Mirosław Pietraszek, PMP Group President:

“Liittyminen Valmetiin avaa uuden kappaleen PMP:n rikkaassa historiassa sellu- ja paperiteollisuudessa ja merkitsee suurta harppausta tulevaisuuden kehityksellemme. Olen vakuuttunut, että yhdistetyt teknologia-, tuotanto- ja henkilöresurssimme mahdollistavat meille uusia ulottuvuuksia avainmarkkinoillamme ja vievät lopulta koko paperiteollisuutta eteenpäin”, sanoo Miroslaw Pietraszek, President, PMP Group.

PMP Groupilla on pitkä historia sellu- ja paperiteollisuudessa

PMP Group on paperi-, kartonki- ja pehmopaperikoneiden ja palveluiden toimittaja. Yhtiö on palvellut sellu- ja paperiteollisuutta yli 160 vuotta. Yhtiön 650 työntekijää työskentelevät Jelenia Górassa ja Świeciessä Puolassa, Changzhoussa Kiinassa, Etelä-Beloitissa Yhdysvalloissa sekä Luccassa Italiassa.

VALMET
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Jari Vähäpesola, johtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Valmet, puh. +358 40 558 6555
Anu Salonsaari-Posti, viestintä- ja markkinointijohtaja, Valmet, puh. +358 10 672 0000

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Tavoitteemme on tulla maailman parhaaksi asiakkaidemme palvelussa.

Vahvan teknologiatarjonnan ytimen muodostavat sellutehtaat, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset. Valmetin edistykselliset palvelut ja automaatioratkaisut parantavat asiakkaidemme tuotantoprosessien luotettavuutta ja suorituskykyä sekä tehostavat raaka-aineiden ja energian käyttöä.

Valmetin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 3,5 miljardia euroa. Yli 13 000 ammattilaistamme ympäri maailmaa työskentelevät lähellä asiakkaitamme, sitoutuneina asiakkaidemme menestyksen edistämiseen – joka päivä. Valmetin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.

Lue lisää: www.valmet.com, www.twitter.com/valmetglobal

Henkilötietojen käsittely

Alkuperäinen artikkeli