Etusivu » Outotec toimittaa teknologiaa sekä käyttö- ja kunnossapitopalveluita jätevoimalalle Skotlantiin

Outotec toimittaa teknologiaa sekä käyttö- ja kunnossapitopalveluita jätevoimalalle Skotlantiin

Outotec Oyj

Outotec toimittaa teknologiaa sekä käyttö- ja kunnossapitopalveluita jätevoimalalle Skotlantiin

OUTOTEC OYJ  LEHDISTÖTIEDOTE  23.3.2015 KLO 11.00

Outotec toimittaa teknologiaa sekä käyttö- ja kunnossapitopalveluita jätevoimalalle Skotlantiin

Outotec on sopinut M&W High Tech Projects UK Limitedin kanssa teknologiatoimituksesta Lanarkiin Skotlantiin rakennettavalle jätevoimalalle. Outotec on lisäksi tehnyt laitoksen tilaajan, Levenseat Renewable Energy Limitedin, kanssa 12-vuotisen käyttö- ja kunnossapitosopimuksen. Tilausten kokonaisarvo on noin 60 miljoonaa euroa, josta 30 miljoonaa euroa on kirjattu Outotecin vuoden 2015 ensimmäisen vuosineljänneksen tilauskertymään.

Outotecin toimitukseen sisältyy voimalan suunnittelu sekä leijupetiteknologiaan perustuvan sähköteholtaan 12,5 megawatin laitoksen keskeiset prosessilaitteet. Laitos käyttää pääosin kierrätysmuovista ja lajitellusta jätteestä koostuvaa jätepolttoainetta. Valmistuttuaan vuoden 2017 keskivaiheilla jätevoimalan on määrä tuottaa vuosittain lähes 18 000 kotitalouden tarpeisiin yli 75 gigawattituntia sähköä ja 30 gigawattituntia lämpöä. Hankkeen on laskettu vähentävän kaatopaikalle joutuvan jätteen määrää 1,4 miljoonaa tonnia.

Outotec vastaa myös jätevoimalan käytöstä ja kunnossapidosta noin 20 työntekijän voimin.

”Olemme äärimmäisen tyytyväisiä tästä Skotlantiin toteutettavasta jätteen energiahyötykäytön hankkeesta. Vuoden 2011 lopun Energy Products of Idaho -yritysosto vahvisti jätevoimaloiden asiantuntemustamme. Merkittävää on myös, että tässä hankkeessa yhdistyvät Outotecin kestävä teknologia ja kokonaisvaltaiset elinkaaripalvelut. Outotecin pitkäaikainen huolenpito varmistaa asiakkaan investoinnille parhaan mahdollisen tuoton”, sanoo Metals, Energy & Water -liiketoiminta-alueen johtaja Robin Lindahl.

Lisätietoja:

OUTOTEC

Adel Hattab, EMEA-alueen johtaja

Puhelin 040 7517368

Robin Lindahl, Metals, Energy & Water -liiketoiminta-alueen johtaja

Puhelin +49 172 689 9394 (Saksa)

Eila Paatela, viestintäjohtaja

Puhelin 020 529 2004, 0400 817198

sähköpostit: etunimi.sukunimi@outotec.com

JAKELU:

Keskeiset tiedotusvälineet

www.outotec.com

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2015-03-23 10:00 CET

© Hugin BV.

Permalink: /2015/03/23/Outotec+toimittaa+teknologiaa+sek%C3%A4+k%C3%A4ytt%C3%B6+ja+kunnossapitopalveluita+j%C3%A4tevoimalalle+Skotlantiin+HUG1905337.html