Etusivu » Metson älykkäät venttiiliohjaimet Goliat-tuotantoaluksella matkalla Koreasta Barentsinmerelle

Metson älykkäät venttiiliohjaimet Goliat-tuotantoaluksella matkalla Koreasta Barentsinmerelle

Metso Corporation

Metson älykkäät venttiiliohjaimet Goliat-tuotantoaluksella matkalla Koreasta Barentsinmerelle

Metson älykkäät venttiiliohjaimet Goliat-tuotantoaluksella matkalla Koreasta Barentsinmerelle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 23.3.2015 klo 14:00 paikallista aikaa

Metson ruostumattomasta teräksestä valmistetut älykkäät ohjaimet ohjaavat lähes 900 pneumaattista säätö-, sulku- ja turvaventtiiliä valtavalla Goliat-tuotantoaluksella, joka lähti eteläkorealaiselta telakalta perjantaina 13. helmikuuta 2015 kohti sijoituspaikkaansa Barentsinmerellä. Eni Norge- ja Statoil-yhtiöiden omistama kaasua ja öljyä tuottava, varastoiva ja purkava FPSO-alus (floating, production, storage and off-loading) on ensimmäinen, jossa kaikkia automaattisia pneumaattisia venttiileitä ohjataan Metson älykkäillä venttiiliohjaimilla, joiden ennakoiva diagnostiikka alentaa käyttö- ja kunnossapitokustannuksia.

Goliat on maailman ensimmäinen FPSO-alus, jonka kaikki automaattiset venttiilit on varustettu ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla Metson ohjaimilla. Asiakas valitsi Metson älykkäät venttiiliohjaimet parantaakseen turvallisuutta ja alentaakseen suuren venttiilimäärän käyttö- ja kunnossapitokustannuksia.

Metson älykkäät venttiiliratkaisut ovat erinomainen valinta vaativiin meriolosuhteisiin. Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen venttiiliohjaimien edistyneet kolmannen sukupolven diagnostiikkaominaisuudet ja yhteensopivuus ABB:n automaatiojärjestelmän kanssa vakuuttivat Eni Norgen ja Statoilin niiden sopivuudesta aluksen tarpeisiin. Kyseessä on Metson tähän asti suurin toimitus öljynporaukseen merialueilla.

Alus täysin hallinnassa

”Tuotteidemme suurimpia etuja ovat ylivoimaiset diagnostiikkaominaisuudet. Operaattorit näkevät heti helppokäyttöisestä graafisesta käyttöliittymästä, miten joku yksittäinen venttiili toimii”, kertoo Metson Valve Controls -liiketoimintalinjan johtaja Juha Yli-Petäys. ”Venttiilien kuntoa valvotaan jatkuvatoimisesti, joten kunnossapitotyön analysointi voidaan nyt tehdä maista käsin ja kaikki turha aluksella tehtävä huoltotyö jää pois. Tämä on erityisen hyvä asia meriolosuhteissa, joissa suunnittelematon kunnossapitotyö voi tulla todella kalliiksi.”

Eni Norge ja Statoil pystyvät pitämään koko aluksen täysin hallinnassaan, kun kaikkia automaattisia venttiileitä valvotaan jatkuvatoimisesti.

Maailman suurin FPSO-alus täynnä viimeisintä teknologiaa

Maailman suurin FPSO-alus otetaan käyttöön tämän vuoden loppuun mennessä Barentsinmerellä Norjassa noin sata kilometriä Hammerfestistä luoteeseen. Öljyä ja kaasua tuottavan aluksen omistavat Eni Norge (65 %) ja Statoil (35 %). Läpimitaltaan 112-metrinen ja korkeudeltaan 75-metrinen Goliat on varustettu uusimmilla teknisillä ratkaisuilla, joiden avulla se pystyy toimimaan luotettavasti äärimmäisen kylmissä ja pimeissä pohjoisissa talviolosuhteissa.

Kattava tarjonta öljynporaukseen merialueilla

Metson kattava tarjonta öljy- ja kaasuteollisuudelle sisältää säätöventtiileitä, kriittisiä ja tavanomaisia sulkuventtiilejä sekä turvaventtiilejä.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen, öljynporauslautoille soveltuvien venttiiliohjaimien valikoimaan kuuluu Neles ValvGuard -ohjain turvaventtiileille, älykäs Neles SwitchGuard -ohjain sulkuventtiileille, älykäs Neles ND9300 -ohjain säätöventtiilisovelluksiin ja Neles Axiom -ohjain tavanomaisiin sulkusovelluksiin.

Metso on jo toimittanut tuotteita isoihin projekteihin muun muassa Total-yhtiön CLOV-projektiin Angolaan, Chouest-yhtiölle Yhdysvaltoihin ja Golden Eagle -yhtiölle Britanniaan.

Kokenut venttiilitoimittaja

Metson laajaan virtauksensäätöpalveluiden tarjontaan kuuluu liiketoimintaratkaisuja ja palveluita, jotka optimoivat laitteiden käyttöä ja elinkaarikustannuksia. Yhtiön venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa. Lisäksi Metsolla on yli 40 venttiileihin ja kenttälaitteisiin keskittyvää palvelukeskusta eri puolilla maailmaa.

Metso on jo pitkään lisännyt öljy- ja kaasuteollisuuden, massa- ja paperiteollisuuden sekä voimantuotannon suorituskykyä ja luotettavuutta johtavilla tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles®, Jamesbury® ja Mapag®. Metso on yli 90 vuoden aikana toimittanut ympäri maailmaa miljoonia säätö- ja sulkuventtiilejä. Yhtiön kattavaan Neles® -säätöventtiilitarjontaan kuuluu myös istukkaventtiilejä niin tavanomaisiin kuin vaativiin säätösovelluksiin. Ne toimivat luotettavasti kaikkein kriittisimmissä prosesseissa sekä äärimmäisissä paineissa ja lämpötiloissa. Metso on myös yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista.

Metso on johtava prosessitehokkuuden toimittaja asiakkailleen kaivos-, öljy- ja kaasu- sekä kivenmurskausalalla. Mineraalienkäsittelyssä sekä virtauksensäädössä käytettävät Metson laite- ja palveluratkaisut parantavat prosessien käytettävyyttä ja luotettavuutta ja edistävät kestävää kehitystä ja kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 16 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Juha Yli-Petäys, johtaja, Valve Controls -liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 7770 737, sähköposti juha.yli-petays(at)metso.com

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2015-03-23 13:00 CET

© Hugin BV.

Permalink: /2015/03/23/Metson+%C3%A4lykk%C3%A4%C3%A4t+venttiiliohjaimet+Goliat+tuotantoaluksella+matkalla+Koreasta+Barentsinmerelle+HUG1905446.html