Etusivu » Amer Sports vahvistaa Pallopelit-liiketoimintaansa ostamalla markkinoiden johtavan, ikonisen baseball-brändin Louisville Sluggerin

Amer Sports vahvistaa Pallopelit-liiketoimintaansa ostamalla markkinoiden johtavan, ikonisen baseball-brändin Louisville Sluggerin

Amer Sports Corporation

Amer Sports vahvistaa Pallopelit-liiketoimintaansa ostamalla markkinoiden johtavan, ikonisen baseball-brändin Louisville Sluggerin

Amer Sports Oyj

PÖRSSITIEDOTE

23.3.2015 klo 16.00

Amer Sports vahvistaa Pallopelit-liiketoimintaansa ostamalla markkinoiden johtavan, ikonisen baseball-brändin Louisville Sluggerin

Vauhdittaakseen Pallopelit-liiketoimintaansa Amer Sports Oyj on hankkinut maailmanlaajuiset oikeudet johtavan amerikkalaisen baseballbrändin Louisville Sluggerin brändiin, myyntiin ja innovaatioihin Hillerich & Bradsby Co. -yhtiöltä (H&B). Louisville Slugger on yksi maailman tunnetuimmista baseballbrändeistä ja vuonna 2014 sen liikevaihto oli 75 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Kauppahinta on 70 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria ja se suoritetaan käteiskaupalla. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää H&B:n osakkeenomistajien suostumusta sekä muiden tavanomaisten ehtojen täyttymistä. Yrityskaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2015 toisella neljänneksellä.

Vuonna 1884 perustettu Louisville Slugger on ikoninen amerikkalainen baseballbrändi ja Major League Baseball -sarjan virallinen maila sekä markkinoiden johtava puusta valmistettu baseballmaila. Louisville Slugger suunnittelee ja markkinoi sekä puusta että muista materiaaleista valmistettuja mailoja sekä räpylöitä, laukkuja ja suojavarusteita.

Yrityskauppa on looginen askel Amer Sportsin strategiassa kasvun vauhdittamiseksi Pallopelit-yksikössä. Baseball on yksi Pallopelien valituista strategisista kasvualueista, jossa yhtiöllä on jo kaksi johtavaa brändiä, Wilson ja DeMarini. Yrityskauppa vahvistaa Pallopelien tuotevalikoimaa ja sen myötä Amer Sports saa vahvan aseman sekä merkityksellisiä kasvumahdollisuuksia baseball- ja softball-kategoriassa. Yrityskaupan vaikutuksen Amer Sportsin liikevoittomarginaaliin ilman kertaluonteisia eriä odotetaan olevan neutraali vuonna 2015 ja positiivinen vuodesta 2016 alkaen.

”Louisville Slugger tukee Amer Sportsin tavoitetta kannattavan kasvun vauhdittamiseksi Pallopelit-yksikössämme”, kertoo Amer Sportsin toimitusjohtaja Heikki Takala. ”Yrityskauppa parantaa ja vahvistaa baseball- ja softball- tuotevalikoimaamme puumailoilla ja patentoiduilla innovaatioilla liittyen muista materiaaleista valmistettuihin mailoihin ja lisäksi räpylöillä, laukuilla, suojavarusteilla ja tarvikkeilla. Sen myötä saavutamme merkittäviä operatiivisia synergia- ja mittakaavaetuja sekä mahdollisuuksia hyödyntää Louisville Slugger -brändiä edelleen. Olemme ylpeitä, että saamme yhtiöömme uuden ikonisen kuluttajabrändin, ja odotamme innolla, että pääsemme rakentamaan sitä kohti yhä parempaa tulevaisuutta.”

Maailmanlaajuisen baseball- ja softballmarkkinan koko on noin 2,2 miljardia Yhdysvaltain dollaria, josta Yhdysvaltojen osuus on 1,4 miljardia. Baseballilla ja softballilla on noin 20 miljoonaa aktiivista pelaajaa Yhdysvalloissa. Lajeja pelataan yli 100 maassa ympäri maailmaa, muun muassa Japanissa, Taiwanissa, Koreassa ja Australiassa sekä Pohjois-, Keski- ja Etelä-Amerikassa.

Wilson valmistaa ja myy korkealaatuisia hanskoja, mailoja, peliasuja, vaatteita, suojavarusteita, tarvikkeita sekä valmennusvälineitä Wilson-, DeMarini-, ja ATEC -brändiensä alla. Wilson tulee markkinoimaan ja myymään Louisville Sluggeria itsenäisenä brändinä DeMarinin tapaan. Sopimuksen myötä H&B jatkaa Louisville Slugger -brändättyjen MLB, Minor League Baseball- sekä amatööripelaajien puumailojen valmistamista Wilsonille Louisvillen tehtaassaan.

Puhelinkonferenssi

Amer Sports järjestää englanninkielisen puhelinkonferenssin sijoittajille ja analyytikoille tänään klo 16.45. Konferenssiin voi osallistua soittamalla numeroon 09 6937 9590, koodi 6062716. QR-koodi liitteenä.

Linkki: http://edge.media-server.com/m/p/ue6djjdy.

Puhelinkonferenssia voi myös seurata suorana lähetyksenä osoitteen www.amersports.com kautta. Ääni- ja tekstitallenne konferenssista ovat saatavilla myöhemmin samassa osoitteessa. Äänitallenteen numero on (0)9 2310 1650 ja koodi 6062716#.

  

Lehdistömateriaali

Materiaalipaketti, joka sisältää lisätietoa Wilson ja Louisville Slugger -brändeistä sekä kuvia ja logoja, on saatavilla osoitteessa www.sluggerpress.com.

Lisätietoja:

Päivi Antola

Johtaja, viestintä ja sijoittajasuhteet

Puh. 020 712 2537

JAKELU:

NASDAQ OMX Helsinki Oy

Keskeiset tiedotusvälineet

www.amersports.com

AMER SPORTS

Amer Sports (www.amersports.com) on urheilualan yhtiö, jonka kansainvälisesti tunnettuja tuotemerkkejä ovat Salomon, Wilson, Atomic, Arc’teryx, Mavic, Suunto ja Precor. Amer Sports tarjoaa teknisesti edistyksellisiä urheiluvälineitä, jalkineita ja asusteita, jotka parantavat urheilusuoritusta ja lisäävät urheilusta ja ulkoilusta saatavaa nautintoa. Yrityksen toimintaa tasapainottavat monipuolinen laji- ja tuotevalikoima sekä läsnäolo kaikilla tärkeillä markkinoilla. Amer Sportsin osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä (AMEAS).

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2015-03-23 15:00 CET

© Hugin BV.

Permalink: /2015/03/23/Amer+Sports+vahvistaa+Pallopelit+liiketoimintaansa+ostamalla+markkinoiden+johtavan+ikonisen+baseball+br%C3%A4ndin+Louisville+Sluggerin+HUG1905501.html