Etusivu » Sijoittajan työkalut » Sijoitusasunnon tuottolaskuri

Sijoitusasunnon tuottolaskuri

Kehitämme uutta, entistä parempaa ja monipuolisempaa sijoitusasunnon tuottolaskuria! Julkaisemme laskurin tällä sivustolla heti kun saamme sen valmiiksi – pysy kuulolla!
– Ylläpito

Oletko miettinyt joskus ryhtyväsi asuntosijoittajaksi, mutta et ole saanut selkeää kuvaa sijoituksesi tuotosta? Paljonko tarvitaan omaa pääomaa jotta tietyn hintainen asunto alkaa tuottamaan kassavirtoja? Paljonko asunnosta pitää saada vuokratuloja, jotta sijoitus on kannattava? Entä jos asunto on muutaman kuukauden tyhjillään, miten se vaikuttaa vuosittaiseen tuottoon?

Asuntosijoittaminen on perinteisesti ollut pitkällä aikavälillä hyvää tuottoa maksava sijoituskohde. Perusideana on se, että sijoittaja ostaa asunnon ja vuokraa sen eteenpäin. Vuokralainen maksaa kuussa asettamasi suuruisen vuokran, jolla parhaassa tapauksessa kuittaat omat asuntosijoittamisesta syntyneet kulusi. Näin ollen, vaikka pankkitilillesi ei välttämättä synny asuntosijoittamisesta kassavirtaa, lyhentää vuokralainen koko ajan ottamaasi sijoitusasunnon -lainaa.

Asuntosijoittamiset edut ja haitat:

Edut:

+ Pankkilainan saa yleensä helposti, sijoitusasunto kelpaa vakuudeksi n. 70% osalta
+ Asuntojen hintakehitys on historiallisesti ollut nouseva pitkällä aikavälillä
+ Lainan korot, hoitovastikkeen sekä remontointikustannukset saa vähentää pääomatuloista.
+ Hyvä suoja pääomalle inflaatiota vastaan

Haitat:

– Asuntoon kohdistuvat yllättävät remontit
– Lainan korkojen nousu
– Huono vuokralainen, ei maksa vuokriaan ja/tai turmelee asuntoa
– Tiheä vuokralaisen vaihtuvuus. Tämä johtaa siihen, että asunto on tyhjillään
– Asunnon arvon lasku, pahimmassa tilanteessa asunto joudutaan myymään alle ostohinnan

Ennen sijoitusasunnon ostamista on tärkeää, että sijoitusasunnon valinnan tekee huolellisesti. Liian kallis asunto ja/tai asunnon huono sijainti, vaikuttavat suoraan siihen, miten paljon tuottoa saat sijoituksestasi. Et voi pyytää suurta vuokraa, jos vuokrataso asunnon ympäristössä on edullinen. Yleensä hyvät sijoitusasunto-kandidaatit myydään nopeasti kun ne tulevat myyntiin, joten markkinoita on seurattava aktiivisesti. Pankit antavat yleisesti helposti lainaa sijoitusasunnon hankintaan, sillä sijoitusasunto kelpaa lainanvakuudeksi n. 70% osalta.

Sijoitusasunnon tuottolaskurilla pystyt helposti laskemaan sijoituksesi tuoton. Sijoitusasunnon tuottolaskuri on excel-taulukko, joka laskee automaattisesti oman pääoman tuoton, sijoitetun pääoman tuoton, kuukausittaiset kassvirrat sekä tuoton. Käyttääksesi laskuria, tarvitset vain tietokoneen sekä Excelin tai vastaavan ohjelman. Sijoitusasunnon tuottolaskuri kertoo tuotot myös verojen jälkeen. Sinun pitää vain tietää sijoitusasunnon hinta ja sijoittamasi pääoman suuruus, sen jälkeen voit täyttää sijoitusasunnon tuottolaskuriin verotekniset luvut ja avot! Pääset arvioimaan vuokran suurutta ja sitä, miten esimerkiksi yhtiövastikkeen suuruus vaikuttaa kuukausittaisiin kassavirtoihin sekä tuottoihin.

Tällä yksikertaisesti toteutetulla laskurilla, näet heti onko sijoituksesi kannattava ja kuinka se tuottaa.

Sijoitusasunnon tuottolaskurin edut:

– Teet sijoitusasunnon valintapäätöksen perustuen faktaan
– Pystyt arvioimaan tarkasti mikä asunto antaisi sinulle parhaimman tuoton
– Voit tehdä vertailuja eri sijoitusasuntojen välillä kätevästi
– Näet selkeästi paljonko sijoitusasunnon vuokran tulisi olla, jotta syntyy tuottoa
– Ja viimeiseksi, sijoitusasunnon tuottolaskuri on erittäin helppo käyttää!

Laskelma ei ota huomioon mahdollista asunnon arvonnousua

Katso opetusvideo asuntosijoittamisesta alla: